Van'da 1915 olayları sırasında Ermeni çetelerince katledilenler anıldı Van'da 1915 olayları sırasında Ermeni çetelerince katledilenler anıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın tamamladığı projede, vatandaşlar 31 Mart’a kadar metro hattını ücretsiz kullanabilecek. Bu süre zarfında, İstanbullular yeni metro hattının konforunu ve hızını deneyimleme fırsatı bulacak.

Seyahat Süresi Düşüyor

Yeni açılan metro hattı, Arnavutköy, Taşoluk, İstanbul Havalimanı Kargo ve İstanbul Havalimanı Terminal istasyonlarından oluşuyor. Bu hat sayesinde, Arnavutköy-İstanbul Havalimanı arası seyahat süresi sadece 8 dakikaya iniyor. Yolcular, bu sayede zamandan önemli ölçüde tasarruf edecekler.

Türkiye'de, metrolarda ilk defa kullanılan demir yolu hat altyapı sisteminin kullanıldığı projede özel yöntemlerle beton serimi gerçekleştirildi. Böylece hat boyunca daha sessiz ve daha konforlu tren sürüşünün yapılması amaçlandı.

Hattın Devamı da Bir Yıl İçinde Açılıyor

Açılışı yapılan hattın devamındaki Arnavutköy-Halkalı etabı da bir yıl içinde açıldığında, tamamı yeraltındaki metro sınıfında Türkiye'nin en uzun, 69 kilometrelik ring hattı tamamlanacak.

Diğer Hatlara da Entegre Olacak

Yeni metro hattı diğer hatlara da entegre olacak. Arnavutköy ile Göktürk arası ulaşım 20 dakikaya, Arnavutköy ile Kağıthane arası ise 32 dakikaya düşecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ