Hollanda'daki Amsterdam Üniversitesi Tıp Merkezi'nde bulunan bulaşıcı hastalık uzmanları tarafından bildirilen bir vakada, 72 yaşındaki bir adamın 613 gün boyunca COVID-19 virüsünü taşıdığı belirlendi.

Bu hastanın bağışıklığı düşük olduğu ve birden fazla kez aşı olmasına rağmen virüsü yenemediği belirtiliyor.

İsrail'in Gazzelilerin sığındığı okulun yakınına düzenlediği saldırıda çok sayıda kişi öldü İsrail'in Gazzelilerin sığındığı okulun yakınına düzenlediği saldırıda çok sayıda kişi öldü

Araştırmacılara göre, koronavirüsün vücutta uzun süre kalması sonucunda virüs, bağışıklıktan kaçabilen yeni bir varyanta dönüştü.

Bilim insanlarına göre, bu durum, COVID-19 ve diğer viral enfeksiyonlardan korunmak için bağışıklığı güçlendirmenin önemini vurgulayan iyi bir hatırlatma olabilir.

Bağışıklık sistemi zayıf olan bireylerin, üç kez aşı olsalar bile COVID-19'a yakalanma riskinin çok daha yüksek olduğu ve hastaneye yatırılma olasılıklarının 13 kat daha fazla olduğu belirtiliyor..

Amsterdam Üniversitesi Tıp Merkezi öğrencisi Magda Vergouwe ve meslektaşları, "Bu vakada açıklanan SARS-CoV-2 enfeksiyonunun süresi aşırı uzun olsa da, bağışıklık sistemi zayıf olan hastalarda uzun süreli enfeksiyonların yaygın olduğunu biliyoruz." şeklinde konuştu.

Vergouwe ve ekibi, bu vakayı 2024 Avrupa Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Küresel Kongresi'nde sunacaklarını belirtti.

Bulguları henüz hakem incelemesinden geçmemiş olduğundan, bu vaka hakkında önceki raporlardan daha az ayrıntı paylaşıldı.

Kaynak: AA