Dünyaca ünlü aktör Will Smith, İslamiyet ile ilgili yaptığı açıklamalarla gündeme geldi. 55 yaşındaki ABD'li oyuncu, geçtiğimiz Ramazan ayında Müslümanların kutsal kitabı olan Kur'an-ı Kerim'i baştan sona okuduğunu ifade etti.

Will Smith 1

Milliyet'in haberine göre; Will Smith, 'King Richard' filmindeki performansıyla 94. Oscar Ödül Töreni'nde 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülünü aldı. Ancak törende, Smith'in eşi Jada Pinkett Smith'e yönelik bir esprisine tepki gösteren komedyen Chris Rock'a tokat atmasıyla olaylar farklı bir yöne evrildi. Bu olay, törenin en çok konuşulan ve tartışılan anlarından biri oldu.

Will Smith 2

Aşk-ı Memnu’nun yıldız oyuncusu Nebahat Çehre hastaneye kaldırıldı Aşk-ı Memnu’nun yıldız oyuncusu Nebahat Çehre hastaneye kaldırıldı

Günlerce süren tartışmaların ardından, Sinema Akademisi Will Smith'e, Oscar'lara veya herhangi bir akademi etkinliğine 10 yıl boyunca katılma yasağı getirdi. Bu karar, Smith'in Chris Rock'a yönelik tokat atma olayının yarattığı kamuoyu baskısı ve tepkilerin bir sonucu olarak alınmıştı.

Will Smith 4

Ödülü alırken ağlamıştı!

Skandal olayın ardından, Will Smith en iyi erkek oyuncu ödülünü almak üzere sahneye çıktı. Ünlü oyuncu bu sırada duygusal anlar yaşayarak gözyaşlarını tutamadı ve yaşananların üzüntüsünü izleyicilerle paylaşarak özür diledi.

Will Smith 6

Çıkışı maneviyatta buldu

Smith, Oscar Ödül Töreni'nde Chris Rock'a tokat atmasıyla geniş yankı uyandırmıştı. Ünlü oyuncu, yaşadığı zorluklarla başa çıkmak için maneviyata yöneldiğini ifade etti.

Will Smith 3

 Will Smith, Mısırlı gazeteci Amr Adeeb'in "Big Time Podcast" adlı programına konuk oldu ve İslamiyet hakkında yaptığı açıklamalarla gündeme geldi.

Sadeliğine bayıldım!

Will Smith, Kur'an'a olan hayranlığını dile getirerek, "Sadeliğine bayıldım; Kur'an çok net; kristal berraklığında. Yanlış anlamalarla uzaklaşmak çok zor." şeklinde konuştu.

Will Smith 5

Benzerlik şaşırttı!

Will Smith, İbrahim'in hikayesinde Tevrat, İncil ve Kur'an arasındaki benzerliklere şaşırdığını ifade ederek, "Baba olarak İbrahim'i ve ardından İshak ve İsmail'le olan ayrılığı hiçbir zaman tam olarak anlayamamıştım ve bu kavrayışı tamamlamak çok güzeldi." şeklinde konuştu.

Will Smith7

Kaynak: HABER MERKEZİ