Türk savunma sanayi ürünlerinin ihracat başarısı Çin basınında önemli bir yer tuttu. Çin ordusuna bağlı Milli Savunma Gazetesi, bu başarıyı 'Türkiye’nin Savunma İhracatı Rekor Seviyeye Ulaştı' başlığıyla sayfasına taşıdı.

Trthaber'in haberine göre; Çin ordusuna bağlı Milli Savunma Gazetesi, "Türkiye'nin savunma ihracatı rekor seviyeye ulaştı" başlıklı bir haber yayınladı.

Tb3 Bayraktar-1

Haberde ifade edildiğine göre, savunma sanayi ihracatı geçen yıl yüzde 25 artarak 5 milyar 500 milyon dolara ulaştığına dikkat çekildi. Bu artışla birlikte Türkiye, küresel silah pazarında 12. sıraya yükseldiği vurgulandı.

Akıncı Haber

Türk hükümeti aktif olarak destekliyor

Haberde vurgulandığına göre, Türkiye'nin ihraç ettiği ürün yelpazesinin geniş olduğu belirtildi ve özellikle kara araçlarından insansız hava araçlarına kadar son teknoloji ürünlerin ihraç edilebildiğine dikkat çekildi.

Haberde ayrıca Türk ürünlerinin NATO standartlarına uygun olduğu ve NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar geniş bir coğrafyaya ürün satışı yapılabildiği vurgulandı.

İsrail ordusu Batı Şeria'daki Balata Mülteci Kampı'na baskın düzenledi İsrail ordusu Batı Şeria'daki Balata Mülteci Kampı'na baskın düzenledi

Haberde savunma sanayi ihracatındaki hızlı büyümenin nedenlerine de değinildi.

Haberde Türk hükümetinin savunma sanayi ihracatını aktif bir şekilde desteklediği vurgusu yapıldı. Ayrıca Türkiye'nin güçlü bir teknik bilgi birikimine sahip olduğuna da işaret edildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ