Antalya'da düzenlenen Trisome Oyunları'nda uzun atlamada dünya rekoru kırarak altın madalya kazanan down sendromlu milli sporcu Emirhan Akçakoca, memleketi Tekirdağ'da coşkulu bir törenle karşılandı.

Konvoy ve Şehir Turu

Akçakoca ve antrenörü Lokman Öksüz, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen programla Tekirdağ'a girişte konvoy eşliğinde karşılandı. Vatandaşlar da alkışlarla ve sevgi gösterileriyle milli sporcuya destek verdi. Akçakoca için şehir turu da düzenlendi.

D U N Y A R E K O R U K I R A N D O W N S E N D R O M L U E M I R H A 31684

Gurur ve Mutluluk

Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün, törende yaptığı konuşmada Emirhan'ın başarısıyla gurur duyduklarını dile getirdi. Üzgün, "Emirhan, Tekirdağ'ımızın ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ismini duyurmaya devam ediyor. İstiklal Marşımızı ezberletmeye, al bayrağımızı göndere çekmeye devam ediyor. Başarısında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Dunya Rekoru Kiran Down Sendromlu Emirha 31684 (2)

"Sözümü Tuttum"

Emirhan Akçakoca ise törende yaptığı konuşmada çok mutlu olduğunu ve sözünü tuttuğunu söyledi. Akçakoca, "Yarışmamız çok zordu, ama başardık. 10 tane madalya toplayacağıma söz vermiştim ve bunu başardım. Şimdi öteki yarışa daha hevesli gideceğim. Başaracağıma inanıyorum ve hocamın yüzünü kara çıkarmayacağıma söz veriyorum" diye konuştu.

Dunya Rekoru Kiran Down Sendromlu Emirha 31684 (1)

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu seçiminde oyunu kullandı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu seçiminde oyunu kullandı

Emirhan Akçakoca'nın başarısı, down sendromlu bireylere ilham kaynağı olurken, Tekirdağlılar da milli sporcuyla gurur duyuyor.

Kaynak: DHA