TBMM’ye İlginç Başvurular: Bitcoin ve Muhtarlıklar Gündemde

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dilekçe Komisyonu, 28’inci Yasama Dönemi’nde 7 bini aşkın başvuru aldı. Vatandaşlar arasında Bitcoin’in resmi para birimi olarak kabul edilmesi ve muhtarlıkların kapatılması gibi ilginç talepler dikkat çekti. Ayrıca, Pi sayısı üzerine tezini sınamak isteyen bir vatandaş da TBMM’den yardım talep etti.

TBMM Dilekçe Komisyonu Kararları ve İstatistikler

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanlık Divanı, toplantılarında 14 bin 811 dilekçe hakkında karar verdi. İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’dan gelen başvurular çoğunlukta olup, vatandaşlar genellikle elektronik posta yoluyla başvuruda bulundu.

Kutsal topraklara yolculuk dualarla başladı Kutsal topraklara yolculuk dualarla başladı

Vatandaşların Dikkat Çeken Talepleri

Havalimanlarındaki yüksek fiyatlar ve siyasetçilerin izinsiz SMS gönderimleri gibi konular vatandaşların şikayetleri arasında yer aldı. Cinsiyet değiştirme ameliyatlarının yasaklanması, valilik ve belediye başkanlığı makamlarının birleştirilmesi, kamu personeli alımlarında yaş şartının kaldırılması ve Noel Bayramı’nın resmi tatil olarak kabul edilmesi gibi farklı talepler de dilekçelerde yer buldu. Bitcoin’in resmi para birimi olarak kabul edilmesi ve Pi sayısının “süperrasyonel” olduğu tezini sınamak isteyen vatandaşlar da TBMM’ye başvurdu.

Kaynak: AA