TB3 SİHA, 5. test uçuşunu da başarıyla geçti. İlk defa iniş takımları kapalı olarak gerçekleştirilen bu test, milli SİHA'nın orta irtifadaki sistem performansını ölçmeye yönelikti. Test, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Bayraktar TB3 SİHA, 6 saatlik başarılı uçuş testi sonucunda önemli bir aşamayı tamamlamış oldu. Milli SİHA'nın daha önceki uçuş testlerinde, TEI tarafından yerli olarak geliştirilen PD-170 motoruyla zorlu hava koşullarında başarılı bir performans sergilediği biliniyordu.

Bayraktar TB3 SİHA, katlanabilir kanat yapısı sayesinde kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş kabiliyetine sahip olacak. Bu özellikle dünyada ilk kez bir silahlı insansız hava aracında kullanılmış olacak. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, TB3'ün TCG Anadolu gemisindeki testlere 2024 yılında başlamayı planladıklarını açıklamıştı.

Baykar, başlangıçtan bugüne tüm projelerini öz kaynaklarıyla yürüterek Türkiye'nin savunma ve havacılık sektöründe liderliğini sürdürüyor.

Uçak modu radyasyonu engelliyor mu? Yanıtı merak edenler için... Uçak modu radyasyonu engelliyor mu? Yanıtı merak edenler için...

Bayraktar TB2 SİHA için 32 ülke, Bayraktar AKINCI TİHA için ise şimdiye kadar 8 ülke ile toplamda 33 ülkeyle ihracat anlaşması imzaladı. 2022 yılında imzalanan sözleşmelerde ihracat oranı %99.3 olan Baykar, 1.2 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

Kaynak: (HABER MERKEZİ)