NBA`de takas dönemi 6 Şubat`ta sona erecek. Şu ana kadar tek takas Jazz ve Cavaliers arasında gerçekleşti. Jordan Clarkson, Utah Jazzlı olurken, Dante Exum Cavaliers kadrosuna katıldı. Sezonun gidişatını etkileyebilecek çok sayıda takasın gerçekleşip, gerçekleşmeyeceği önümüzdeki günlerde netleşecek.

Olası takaslara ve takımların ihtiyaçlarına gelecek olursak Lakers`ın öncelikli hedefi şut atabilen ve topu yönlendiren bir oyun kurucu. Mor sarılı ekibin hedefi sezon başında Yehova Şahitleri`ne katılarak basketbolu bıraktığını açıklayan, bir süre önce basketbola dönme kararı alan Darren Collison var. Ü çsayı atabilen, pasör özelliği olan, savunması yeterli düzeydeki basketbolcu Lakers`ın tam da aradığı isim ancak Collison için Clippers`la yarışmak zorunda. Zira Los Angeles`ın diğer ekibi de 32 yaşındaki basketbolcu için oldukça istekli. Lakers için son günlerde dillendirilen bir başka senaryo Kyle Kuzma`nın takaslanması. Bogdan Bogdanovic karşılığında Sacramento Kings`e gönderileceği söylentisi ortaya atıldı ama her iki takımın da kazançlı çıkabileceği bu senaryo henüz gerçekleşmedi. Lakers`ın Kuzma`yı takaslama ihtimali var ama karşılığında sorun çözecek net bir isim alınmalı. Aksi takdirde Lakers böylesi potansiyelli bir genci kaybetmek istemez. Collison ve Igoudala için Lakersla yarışan Clippers`ın asıl hedefi ise çember savunabilecek bir pivot. Zubac`ın savunmada yetersiz kalması, Harrell`in ise elit uzunları savunmakta zorluk çekmesi Los Angeles ekibini pivot arayışına itti. Clippers bu uğurda 2020 draft hakkını ve Zubac`ı gözden çıkarmış durumda.

Temsilcimiz Furkan Korkmaz`ın takımı Sixers`ın hedefi Joel Embiid ve Ben Simmons`un yanına 3 sayı atabilecek bir şutör eklemek. Nuggets`dan Malik Beasley, Wizardslı Davis Bertans ve TWolveslı Robert Covington, Sixers`ın hedefindeki isimler. Philadelphia ekibinin gözüne kestirdiği bir başka isim eski oyuncusu Andre Igoudala.

Boston Celtics ise takas döneminde çember savunacak bir pivot ve 3 sayı atabilen bir 4 numara almayı hedefliyor. Ancak Celtics GM`i Danny Ainge bu hamleyi draft hakkı veya ilk 5 oyuncularını vermeden yapmak istiyor ki bu durum Celtics`in şansını zora sokuyor.

Gelelim takas dönemi sonrasında takım değiştirmesi yüksek olasılık olan isimlere. Detroit Pistons, sezon sonu sözleşmesi sona erecek pivot Andre Drummond`ı takas pazarına çıkardı. Drummond için en istekli kulüp Atlanta Hawks olurken, Toronto Raptors ve Knicks adı geçen diğer takımlar. Cleveland Cavalierslı Kevin Love, Oklahoma City Thunderlı Danilo Gallinari, Denver Nuggets gardı Malik Beasley, Minnesota Timberwolveslı Robert Covington, Grizllieslı Andre Igoudala, Knick`ten Marcus Morris ve Wizardslı Davis Bertans 6 Şubat sonrası bir başka takım forması giymesi neredeyse garanti olan diğer isimler.