NBA`de takas döneminin resmen başlamasıyla olası takas söylentileri konuşulmaya başlandı. İlk dedikodu Minnesota Timberwolves`ın uzun forveti Robert Covington`ı takaslamak istediği, oHilk teklifin Houston Rockets`dan geldiği şeklinde ortaya çıktı. Timberwolves yönetimi bu hamleyle ne umuyor bilinmez ama playoff iddiası sürerken çok riskli hamle olur. İyi savunma yapan, ceza şutu atabilen, Minnesota oyununa uygun, sorunsuz bir görev adamını verip, takımın dengesini nasıl koruyacaksınız! Covington, Rockets için fazlasıyla cazip bir oyuncu. Karşılığında ne verip Minnesota`yı ikna edecekler ya da ikna edebilecekler mi göreceğiz.

Gelelim takas döneminde aktif olmasını beklediğimiz takımlara. İlk sırada Oklahoma City Thunder var. Henüz playoff yarışından kopmamış olsa da Thunder`ın planları geleceğe yönelik, ilk sekşzde yer almak o kadar da önemli değil. Bu nedenle Shai Gilgeous Alexander dışında her oyuncuyu takaslayabilirler. Thunder, sezon sonu sözleşmesi bitecek Danilo Gallinari`yi kesin, pivot Steven Adams yüksek olasılıkla takaslar. Chris Paul`de takas paketinde var ama yıllığı 40 milyon dolardan üçyıllık kontratı üstlenecek takım bulmak zor.

Ligin en geniş rotasyonuna sahip takımı Denver Nuggets`ın bu takas döneminde bazı oyuncularla vedalaşması bekleniyor. Oyunda kaldığı süreden memnun olmayan Malik Beasley ilk aday. Juan Hernangomez takımdan ayrılma olasılığı olan bir diğer oyuncu. Nuggets`ın bu oyuncular karşılığında ilk talebi draft hakkı olacaktır ama bu isteği yerine getirecek takım bulması zor.

Son beş yılın tümünde final oynayan, üçünde de şampiyon olan Golden State Warriors takımdan ayrılanlar ve sakatlıklarla ligin en zayıf takımı haline geldi. Kayıp yılını fırsata çevirmek için takıma beklenilen katkıyı yapamayan ama hala değeri yüksek bir isim olan De Angelo Russel`ı takaslayabilir. Golden State, Russel karşılığında bir iki draft hakkı alırsa şahane bir hamle yapmış olur.

Gelelim ligin zirvesindeki takımların takas döneminden beklentilerine. Lakers, kenardan gelecek, 10-15 dakika takıma liderlik yapabilecek bir isim arıyor. Böylece Lebron James`ı biraz dinlendirme fırsatı bulabilecekler. Bu isim belli aslında Memphis Grizzlies`dan Andre Igoudala. Bu transferin önündeki engel Grizzlies`ın en azından 2. tur draft hakkı ile takaslamak istemesi, Lakers ise maaş bütçesinin uygun olmaması nedeniyle takasla değil oyuncunun serbest kalması ile Igoudala`yı alabilecek. Şayet serbest kalırsa Igoudala, Lakers`ın yolunu tutacak, takas olursa en güçlü aday Dallas Mavericks. Igoudala takas dönemi sonunda takımını bulacak bilinmeyen o takımın hangisi olduğu. Lakers`ın komşusu Clippers, yedek oyun kurucu bulursa hayır demeyecek durumda. Bucks`ın hayalini ise kriz anlarında takımı toparlayacak bir gard süslüyor. Celtics`in beklentisi çemberi savunacak bir uzun. Sixers, kenardan gelip üçlük atabilecek bir kısa bulursa takas döneminde altın vuruş yapmış olur.

Bakalım takas döneminde hangi takımlar umduğunu bulacak, hangi beklenmedik gelişmeler yaşanacak? Şubat ortasına kadar gündemin bir parçası bu konu olacak.