İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, S&P'nin Türkiye'nin kredi notunu 'B'den 'B+'ya yükseltmesine ve kredi notu görünümünü 'pozitif' olarak korumasına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Avdagiç, Fitch'in ardından S&P Global'in de Türkiye'nin kredi notunu 'B'den 'B+'ya yükseltti ve kredi notu görünümünü 'pozitif' olarak koruduğunu hatırlatarak şunları söyledi:

Yurt dışından getirilen cep telefonlarına düzenleme! Yurt dışından getirilen cep telefonlarına düzenleme!

“Özellikle yılın ikinci yarısında ‘dezenflasyon’ sürecinin de başlamasıyla hem yurtiçinde hem de yurtdışında ekonomiye olan güven daha da artacak, dış sermaye akışı hızlanacaktır. Enflasyonla mücadelemiz eşgüdümle ve kararlılıkla sürdükçe kazanan Türkiye ekonomisi olacak. Gelen ve ufuktaki artışlar piyasa motivasyonuna ve Türkiye’ye bakış açısına büyük katkı verecek. Not artışlarında ihtiyacımız olan yeni mesafeleri almak için uyguladığımız ekonomi programını istikrarla sürdürmemiz çok önemli.”

Avdagiç, not artışlarının Türkiye ekonomisi için önemli bir gelişme olduğunu vurgulayarak, bu durumun yatırımcıların Türkiye'ye olan güvenini artıracağını ve yeni yatırımların önünü açacağını kaydetti.

Kaynak: İHA