ABD Savunma Bakanlığı’na bağlı Uzay Kuvvetleri, SpaceX’in Falcon Heavy roketine 2022 yılında taşımacılık sertifikası verdi. Bu sertifika, SpaceX’in ABD’nin gizli görevler için geliştirdiği casus uydularını uzaya fırlatmasına olanak tanıyor.

Ghost of Tsushima, PC'de tarih yazdı: En iyi hikaye tabanlı PlayStation oyunu Ghost of Tsushima, PC'de tarih yazdı: En iyi hikaye tabanlı PlayStation oyunu

Casus Uyduların Yeni Adresi: SpaceX

Geleneksel olarak Boeing ve Lockheed şirketlerine verilen casus uydu fırlatma görevleri, artık SpaceX tarafından üstlenilecek. SpaceX’in Starshield birimi, Ulusal Keşif Ofisi (NRO) ile 2021 yılında imzalanan 1,8 milyar dolarlık sözleşme kapsamında casus uydu ağını inşa ediyor.

ABD Ordusunun Gözü Yükseklerde

SpaceX tarafından kurulan uydu ağının başarılı olması durumunda, ABD ordusunun dünya genelindeki potansiyel hedefleri hızlıca tespit etme kapasitesi büyük ölçüde artacak. Yerdeki hedefleri izleyebilen uydular, topladıkları verileri ABD istihbarat ve askeri yetkilileriyle paylaşacak.

SpaceX’in bu girişimi, şirketin dünyanın en büyük uydu operatörü olarak konumunu pekiştirecek ve ABD hükümetinin global istihbarat ve askeri operasyonlarda etkinliğini artıracak. Şirket, projenin detayları hakkında henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Kaynak: HABER MERKEZİ