Ramazan ayında tok kalmak ve metabolizmanızı hızlı çalıştırmak için kefir ve yumurta ikilisini sahurda tüketmeniz öneriliyor. Uzmanlar, bu besinlerin 30 gün boyunca sizi tok tutacağını ve Ramazan'ı daha rahat geçirmenizi sağlayacağını söylüyor.

Yumurta: Protein Deposu

Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Aslıhan Kara, yumurtanın protein açısından zengin bir besin olduğunu ve yaklaşık 35-40 gram ete eşdeğer protein içerdiğini belirtiyor. Yumurtanın A vitamini ve doymamış yağ asitleri bakımından ete göre üstünlükleri olduğunu ifade eden Kara, yumurtanın içerdiği lesitin sayesinde zihinsel işlevleri de desteklediğini ekliyor. Ayrıca, yumurtaya çörekotu eklemenin kan şekerini dengelerken bağışıklık sistemini de güçlendirdiğini vurguluyor.

Kefir: Mideyi Koruyan Probiyotik

Kefirin yağ içeriği sayesinde mide iç çeperini koruyucu bir katman oluşturduğunu ve sindirim sistemini destekleyen probiyotik özelliklere sahip olduğunu söyleyen Kara, kefirin aynı zamanda tokluk hissi sağladığını da belirtiyor.

Toz taşınımı uyarısı: Mümkün olduğunca dışarı çıkmayın Toz taşınımı uyarısı: Mümkün olduğunca dışarı çıkmayın

Dengeli ve Kaliteli Beslenme İçin Sahur Önerileri

Ramazan ayında yeterli ve dengeli beslenmenin sürdürülebilmesi için sahur öğününün atlanmaması gerektiğini vurgulayan Kara, sahurda mutlaka proteinden zengin besinler ve kompleks karbonhidratların bulunması gerektiğini ifade ediyor. Önerilen sahur menüsünde 1 bardak kefir, 1 yumurta, tam yağlı beyaz peynir, tam tahıllı ekmek, koyu yeşil yapraklı sebzeler ve bir orta boy taze mevsim meyvesi yer alıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ