Refah saldırısının İsrail’in Hamas’ı kendi planladıkları anlaşmaya zorlamak olduğu iddia edildi. İsrailli bir yetkili ülke medyasından The Times of Israel'e, İsrail ordusunun Refah'a yönelik devam eden operasyonunun "sınırlı bir operasyon" olduğunu belirtti.  Buna göre yetkili “Hamas'a anlaşmayı kabul etmesi için baskı yapmak amacıyla uygulanıyor” dedi.

CNN'in İsrail'in planına aşina bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, Refah baskını, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun İsrail'in defalarca gerçekleştireceğine söz verdiği “geniş çaplı Refah operasyonu” değil.

HAMAS, GAZZE'DE ÖLÜ SAYISININ 34 BİN 789 OLDUĞUNU DUYURDU

Hamas'ın idaresindeki Gazze Sağlık Bakanlığı, 7 Ekim 2023’ten bu yana bölgede işgalci İsrail güçleri tarafından en az 34.789 Filistinlinin öldürüldüğünü duyurdu. İsrail ise bu rakamları teyit etmekten kaçınıyor.

ÖNCE REFAH SONRA AKARYAKIT FİYATLARI

Adı açıklanmayan İsrailli siyasi kaynaklara göre, Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in "önce Refah'a girmemiz, ardından yakıt fiyatlarıyla ilgilenmemiz gerekiyor" dediği ülke medyasında yer buldu. Savaştan dolayısıyla Refah’a girilmesinden yana olan Smotrich'in ofisinden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

İsrail'in dün geceki Gazze saldırılarında 40'tan fazla kişi yaşamını yitirdi İsrail'in dün geceki Gazze saldırılarında 40'tan fazla kişi yaşamını yitirdi

“Zafer varoluşsal bir ihtiyaçtır, aynı zamanda ekonomik bir ihtiyaçtır. Çünkü zafer olmazsa güvenlik olmaz, güvenlik olmazsa ekonomi olmaz.”

Öte yandan İsrail güçlerinin Refah’ta kritik bölgeleri ele geçirdiği de bildirildi.

DEV BAYRAKLA SÖZDE ZAFER KUTLAMASI:

Muhabir: MEHMET POYRAZ