Türkiye Basketbol Süper Ligi'nin 28. haftasında Galatasaray Ekmas, deplasmanda Beşiktaş Emlakjet'i 77-76 mağlup etti. Bu sonuçla, Beşiktaş Emlakjet bu sezon iç sahada ilk yenilgisini yaşadı.

Akatlar'daki BJK Emlakjet Spor Kompleksi'nde dolu tribünler önünde gerçekleşen derbi, karşılıklı basketlerle başladı. İki takım da mücadelenin ilk dakikalarında hızlı ve etkili savunma yaparak tempolu bir oyun sergiledi. 4. dakikanın başında Galatasaray, 6-4'lük bir skor avantajı elde etti. Mathews ve Delgado'nun etkili performansıyla hareketlenen siyah-beyazlılar, 9-0'luk bir seri yakalayarak 6. dakikanın sonlarına doğru 13-6 öne geçti. İki takımın da zaman zaman üstünlük sağladığı ilk çeyrek Beşiktaş'ın 21-19'luk üstünlüğü ile geçildi.

İkinci periyoda hızlı bir başlangıç yapan sarı-kırmızılı ekip, 4-0'luk bir seriyle oyunun kontrolünü ele geçirdi ve 12. dakikada skoru 23-21'e getirerek öne geçti. İkinci çeyreğin ilk 5 dakikasında, Galatasaray Ekmas savunması rakibine sadece 1 sayı şansı verirken, Bost, Yeboah ve Karahan gibi oyuncularıyla hücumda etkili oldu ve 15. dakikada skoru 29-22'ye taşıdı. Beşiktaş ise devrenin son 2,5 dakikasında hücumda daha etkili bir performans sergileyerek 2 kez beraberliği yakaladı. Ancak, Galatasaray, devre arasına 40-35'lik skorla önde girmeyi başardı.

İkinci yarıya hızlı bir başlangıç yapan sarı-kırmızılı takım, 26. dakikada 14 sayılık bir fark yakalayarak skoru 54-40'a getirdi. Mücadelede çekişme devam ederken, Beşiktaş'ın farkı kapatma çabaları sonuç vermedi. Galatasaray ise çift haneli farkı koruyarak üstünlüğünü sürdürdü ve üçüncü çeyreği 60-50 önde tamamladı.

Son çeyrekte büyük bir mücadele sergileyen Beşiktaş Emlakjet, 37. dakikada farkı 2 sayıya indirerek skoru 72-74'e getirdi. Ancak Galatasaray, rakibinin öne geçmesine izin vermedi. Ev sahibi takım, bitime 31 saniye kala farkı bir sayıya (76-77) indirdi. Son dakikalarda Beşiktaş Emlakjet'in hücumuyla skor üstünlüğü elde etme çabaları sonuçsuz kaldı. Bitime 5.9 saniye kala şut şansı bulan Beşiktaş Emlakjet, isabet sağlayamadı. Son saniyede topu kapan Galatasaray Ekmas, Mathews'in basketi bulamayınca derbi, 77-76'lık skorla sarı-kırmızılı ekibin üstünlüğüyle sona erdi.

Bu galibiyetle Galatasaray Ekmas, 6. sıraya yükselerek play-off'a katılma yolunda önemli bir avantaj elde etti. Beşiktaş Emlakjet ise iyi bir sezonun ardından 3. sırada kalmayı başardı.

Fiorentina Club Brugge'u uzatmalarda devirdi Fiorentina Club Brugge'u uzatmalarda devirdi

Beşiktaş Emlakjet: 76 - Galatasaray Ekmas: 77

Salon: BJK Emlakjet

Hakemler: Yener Yılmaz, Semih Vural, Seher Ayşe Nur Yazıcıoğlu

Beşiktaş Emlakjet: Mathews 15, Needham 15, Mitchell 9, Kerem Konan 2, Delgado 9, Berkan Durmaz 2, Allman 16, Yiğit Arslan 1, Samet Yiğitoğlu 7

Galatasaray Ekmas: Bost 18, İsmet Akpınar 9, Göksenin Köksal 13, Sadık Emir Kabaca 5, McCormack 9, Samet Geyik, Prepelic 5, Yeboah 7, Halilovic 8, Karahan Tuan Efeoğlu 3

1. Periyot: 21-19

Devre: 35-40

3. Periyot: 50-60

Kaynak: AA