İkinci el araç piyasasında durgunluk devam ediyor. Vatandaşlar, uygun fiyatlı ikinci el araçlar için oto pazarlarına yoğun ilgi gösteriyor ancak fiyatları görünce satın almaktan vazgeçiyorlar.

Otomobil 8

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, ikinci el araç piyasasındaki durağanlığın temel nedenlerini ve mevcut durumu değerlendirdi. Ertemel'e göre, ikinci el araç pazarındaki durgunluk, arz ve talep dengesizliği kaynaklı.

Otomobil 7

Araç arzında artış olsa da talep azalıyor, bu da fiyatların yüksek kalmasına yol açıyor ve alıcıları kaçırıyor.

Otomobil 6-2

Ertemel, konuyla ilgili gelişmeleri milliyet.com.tr’ye anlattı. Ertemel, ‘Fiyatlar tekrar cazip hale gelebilir’ diyerek uyardı.

Otomobil 5-1

İMAS Başkanı Ertemel, ikinci el otomobil piyasasındaki durağan sürecin devam ettiğini ve bu durumun etkisini sürdürdüğünü belirtti.

Otomobil 4-1

Ertemel'e göre, ikinci el piyasasını etkileyen faktörler arasında krediye erişim zorlukları ve yüksek kredi faiz oranları bulunuyor. Bununla birlikte, sıfır otomobillerde uygulanan indirimlerin, kullanıcıların tercihini sıfır otomobillere yönlendirdiğini ifade etti.

Otomobil 3-3

Elektrikli Mercedes G Serisi tanıtıldı! İşte fiyatı ve özellikleri Elektrikli Mercedes G Serisi tanıtıldı! İşte fiyatı ve özellikleri

Ertemel, yeni yıl ile birlikte sıfır otomobil fiyatlarında bir miktar artış gözlendiğine dikkat çekti. Bu durumun, ikinci el otomobil piyasasının dinamiklerini etkileyebileceğini ve tüketicilerin tercihlerini şekillendirebileceğini vurguladı.

Otomobil 2-2

İkinci el pazarında düşük talep nedeniyle indirimli fiyatlar hala istikrarlı bir seyir izliyor. Bazı durumlarda araç sahipleri yüksek fiyatlar talep etse de, alıcı bulabilen gerçek fiyatların cazip olduğu görülüyor.

Otomobil 1-1

Yeni yılın gelmesiyle birlikte sıfır otomobil fiyatlarında bir miktar artış yaşanırken, ikinci el otomobil fiyatları hala istikrarlı bir seyir izliyor. Bu durum, yeni model yılına sahip araçların reel fiyatlarının avantajlı olduğunu gösteriyor. Özellikle Türkiye'de üretilen otomobillerin maliyet avantajıyla, fiyatlarının daha makul olduğunu söyleyebiliriz.

Otomobil Haber-13

İkinci el otomobil fiyatlarının belirlenmesinde genellikle sıfır araç fiyatları referans alınır. Sıfır araç etiket fiyatlarında %2-%3'lük küçük artışlar olabilir, ancak alıcı bulunabilen gerçek fiyatlar genellikle istikrarlı kalır.

Otomobil Haber-14

Ocak ayında sıfır otomobil satışlarında yüksek bir performans gözlemlenmesine rağmen, artan fiyatlar ve sona eren kampanyalar nedeniyle mart ayından sonra sıfır araç satışlarında bir daralma bekleniyor.

Otomobil Haber Içi

Artan sıfır araç fiyatlarına karşın sabit kalan ikinci el fiyatları, ikinci el otomobil piyasasını tekrar cazip hale getirebilir. Bu nedenle, mart ayından sonra talebin ikinci el araçlara kayması ve piyasanın yeniden canlanması bekleniyor. Artan talep doğrultusunda, ikinci el otomobil fiyatlarında bir miktar artış gözlemlenebilir.

Otomobil Haber Içi 2

Döviz kuru, maliyetler ve enflasyon gibi etkenler, yıl boyunca her iki pazarda da fiyatları etkileyen önemli faktörlerdir. Ancak, mevcut şartlar, Ticaret Bakanlığının aldığı etkili tedbirler ve piyasada beklenen daralma gibi sebeplerle fiyat artışlarının kabul edilebilir seviyelerde olması beklenmektedir. Bu durum, geçmiş yıllardaki spekülatif ortamların yaşanmayacağı anlamına gelmektedir.”

Kaynak: HABER MERKEZİ