Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerle buluştu Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerle buluştu

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2024-MSÜ) yaklaşıyor. Sınava başvuran adaylar, sınav yerlerinin ve giriş belgelerinin ne zaman yayımlanacağını merak ediyor.

Sınav tarihi belli oldu

ÖSYM’nin 2024 sınav takvimine göre, MSÜ sınavı 3 Mart 2024 tarihinde yapılacak. Sınav, Türkiye genelinde 81 il merkezi ile Lefkoşa’da gerçekleştirilecek. Sınavda adaylara, Türkçe, matematik, fen bilimleri ve sosyal bilimler alanlarından sorular sorulacak.

Sınav yerleri ve giriş belgeleri şubat sonunda ilan edilecek

ÖSYM, sınav yerlerini ve giriş belgelerini sınavdan yaklaşık 10 gün önce adayların erişimine açacak. Bu yıl da aynı uygulamanın devam etmesi bekleniyor. Buna göre, sınav yerleri ve giriş belgeleri şubat ayının son haftasında ÖSYM’nin internet sitesinde duyurulacak.

Sınava giriş belgesi nasıl alınır?

Adaylar, sınava giriş belgelerini, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinebilecekler. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı yer alacak. Hiçbir aday sınava giriş belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremez. Sınava giriş belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır.

Kaynak: HABER MERKEZİ