Meteoroloji Genel Müdürlüğü 14 il için sarı kodlu uyarı verildi. Son tahminlere göre, Marmara, Ege'nin iç kesimleri, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri gök gürültülü sağanak yağışlı olacak.

Harita-78

Trthaber'in haberine göre; Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sarı kodla uyardığı iller şunlar:

Hava Adana

Adana,

Hava Aksaray

Aksaray,

Hava Ankara

Ankara,

Hava Antalya

Antalya,

Hava Çankırı

Çankırı,

Hıva Karaman

Karaman,

Hava Kastamonu

Kastamonu,

Hava Kırıkkale

Kırıkkale,

Hava Kırşehir

Kırşehir,

Hava Konya

Konya,

Hava Mersin

Mersin,

Hava Nevşehir

Nevşehir,

Hava Nigde

Niğde ve

Hava Yozgat

Yozgat.

Ayhan Bora Kaplan davasının tanıkları ile müştekilerinin dinlenilmesine başlandı Ayhan Bora Kaplan davasının tanıkları ile müştekilerinin dinlenilmesine başlandı

Sarı kod uyarısı, hava durumunun potansiyel tehlike arz ettiğini belirtir. Meteorolojik hadisenin olağandışı olmamakla birlikte, belirtilen bölgelerdeki faaliyetlerin meteorolojik şartlardan etkilenebileceği konusunda dikkatli olunması gerektiğini ifade eder.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmeler şöyle:

Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara (Balıkesir merkez hariç), İç Ege, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz (Sinop hariç), Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Isparta, Çorum, Bingöl, Muş, Hakkâri ve Şırnak çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; İç Anadolu (Ankara, Konya, Karaman, Niğde, Aksaray, Kırşehir, Kırıkkale, Nevşehir, Çankırı ve Yozgat), Doğu Akdeniz’in iç kesimleri (Adana’nın kuzeyi, Mersin’in iç kesimleri, Antalya’nın doğusunun iç kesimleri) ile Kastamonu çevreleri ve Kırklareli'nin kuzeyinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Güneydoğu kesimlerde toz taşınımı bekleniyor.

Hava sıcaklığının güneydoğu kesimlerde 3 ila 5 derece düşeceği, diğer bölgelerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle kuzeyli yönlerden, güney ve doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (40 -60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Harita 2-14

Kaynak: HABER MERKEZİ