Bayer Leverkusen, Almanya Bundesliga'da Werder Bremen'i evinde ağırlayacak. Xabi Alonso'nun yönetimindeki bu takım, bu önemli maçı kazanması durumunda kulüp tarihinde ilk kez şampiyonluk sevinci yaşayacak.

Ntvspor'un haberine göre; Bayer Leverkusen, bu sezon hiçbir maçta yenilgi yüzü görmeden Avrupa futboluna damgasını vurdu. Xabi Alonso'nun liderliğinde, takım halihazırda birçok rekoru alt üst etti. Ancak şampiyonlukla yetinmeyen bu güçlü ekip, kırılabilecek diğer rekorların da peşine düşecek.

Leverkusen rekorları

Bayer Leverkusen, çıktığı son 41 maçta yenilgi yüzü görmeden Almanya rekorunu kırdı. Bu etkileyici seri, önceki rekoru elinde bulunduran Bayern Münih'in 2019/2020 sezonundaki 32 maçlık serisini geride bıraktı.

Bir sezonda yenilgisiz en uzun seri rekoruna ise çok yaklaşıldı. Ligde çıktığı 28 maçta üst üste yenilgi yaşamadan ilerleyen Bayer Leverkusen, Bayern Münih'in 2013/2014 sezonundaki 29 maçlık serisini de geçmek üzere. Hafta sonu kazanması halinde şampiyonluğunu ilan edecek olan Bayer Leverkusen, Werder Bremen'e yenilmezse bu alanda da Bayern Münih'in rekorunu yakalamış olacak.

Dallas 17 sayı geriden gelip Oklahoma'yı eledi Dallas 17 sayı geriden gelip Oklahoma'yı eledi

Kırması muhtemel rekorlar

Bayer Leverkusen, kırdığı rekorların yanı sıra birçok alanda en iyi olmaya yaklaşıyor.

Daha önce Bayern Münih, 2012/2013 sezonunda topladığı 91 puanla bir sezonda en çok puan rekorunu kırmıştı. Ancak Bayer Leverkusen, kalan maçlarının tamamını kazanması durumunda 94 puana kadar yükselebilecek.

Kırmızı-siyahlılar, Bayern Münih'in bir diğer rekorunu da kırmak üzere. Bir sezonda en çok galibiyet rekoru, 29 kez ile Bayern Münih tarafından iki ayrı sezonda elde edilmişti. Bavyera ekibi, 2012/2013 ve 2013/2014 sezonlarında üst üste iki kez 29 galibiyetle sezonu tamamlamıştı. Bayer Leverkusen ise şu anda 24 galibiyete sahip ve kalan maçlarını kazanırsa 30 galibiyetle yeni bir rekora imza atacak.

Leverkusen'in erişemeyeceği rekor

Her ne kadar Bayer Leverkusen destansı bir performans sergilese de, ulaşamayacağı bir Bayern Münih rekoru bulunuyor.

Almanya Bundesliga tarihinde en erken şampiyonluk rekoru, 2014 yılında 27. haftada Bayern Münih'in elde ettiği bir başarıdır. Ayrıca, Bayern Münih 2013 yılında da 28. haftada şampiyonluğu ilan etmişti. Bayer Leverkusen, hafta sonu Werder Bremen karşısında 29. haftada şampiyonluğu kazanırsa, bu Alman futbol tarihinde en erken 3. şampiyonluğu olacak. Bu, Bayer Leverkusen'in hala ulaşmaya çalıştığı önemli bir rekordur ve kulübün tarihindeki önemli bir dönüm noktası olacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ