Türkiye'de fahiş fiyatlara ulaşan konut fiyatları, alınan tedbirler ve piyasadaki gelişmeler sonucunda gerilemeye başladı. İstanbul ve Antalya'da öne çıkan bu düşüş, diğer illerde de farklı oranlarda gözlemleniyor.

İBB, Küçükçekmece'de Eda Nur Gezer'in ölümüne ilişkin kusuru tespit edilen 4 kişinin ihracını istedi İBB, Küçükçekmece'de Eda Nur Gezer'in ölümüne ilişkin kusuru tespit edilen 4 kişinin ihracını istedi

Ensonhaber.com'un haberine göre, İstanbul’da konut fiyatları, satışların yüzde 50’lere kadar düşmesiyle birlikte yüzde 20 oranında geriledi. Şehirdeki ortalama konut fiyatları 2,5 milyon TL ile 4-5 milyon TL arasında değişiyor. Antalya’da ise yabancıların konut alımında ilk tercih ettiği şehir olmasına rağmen, oturma izinlerinin bitmesi ve kira ödemelerinin aksaması nedeniyle konut fiyatları yüzde 25’e kadar düştü.

DEPREM İLLERİNDE KONUT FİYATLARI VE KİRALARI GERİLEDİ

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki yıkıcı depremin ardından etkilenen 11 ilde konut fiyatları ve kiraları artmıştı. Ancak, son dönemde konut satın almak için talebin azalmasıyla birlikte, konut fiyatları ve kiraları da gerilemeye başladı. Deprem bölgesinde bulunan Malatya’da konut fiyatlarının yüzde 30 düştüğü belirtildi.

DİĞER İLLERDE DE KONUT FİYATLARI DÜŞÜŞ GÖSTERDİ

Türkiye’de konut fiyatlarının düşüş gösterdiği diğer iller ise Ankara, İzmir, Bursa ve Balıkesir olarak sıralandı. Bu illerde de konut fiyatları yüzde 10 ile yüzde 15 arasında gerileme kaydetti. Konut fiyatlarının gerilemesiyle birlikte, kiralarda da düşüş başladı. Türkiye genelinde konut kira endeksi, Aralık ayında yüzde 0,8 azalarak 144,1 oldu.

Kaynak: HABER MERKEZİ