Olay, Erenler Mahallesi’ndeki bir binada sabah saatlerinde meydana geldi. Sibel Kayman (25) ile erkek arkadaşı M.K. arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine M.K., yanında getirdiği tabancayla Sibel Kayman’ı göğsünden vurdu. Kurşunun isabet ettiği genç kız, kanlar içinde yere yığıldı.

112’Yİ ARAYIP YALAN SÖYLEDİ

Katil zanlısı M.K., olayın ardından 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak “Kız arkadaşım intihar etti” yalanını söyledi. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri geldi. Sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılan Sibel Kayman, kurtarılamadı. M.K. ise kız arkadaşıyla arbede sırasında kolundan yaralandığı için tedavi altına alındı.

GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

M.K., polise verdiği ifadede kız arkadaşının intihar ettiğini iddia etti. Ancak olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı çalışmalar, genç kızın cinayete kurban gittiğini ortaya çıkardı. Zanlı M.K., sorgusunda suçunu itiraf etti ve sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Van'da akademisyen ve öğrenciler İsrail'in saldırılarını protesto etmek için pedal çevirdi Van'da akademisyen ve öğrenciler İsrail'in saldırılarını protesto etmek için pedal çevirdi

Kaynak: İHA