Sezona büyük umutlarla başladılar ama işler hiçde umdukları gibi gitmedi. Kimi yönetim hatasından, kimi sakatlıklardan, kimi takım içi sorunlardan, kimi aşama kaydedemediğinden ligin alt sıralarına demir attı.

Sezonun kaybedeni sıralamasında liderlik Golden State Warriors`un. Son beş yılın finalisti, üçyılın şampiyonu Golden State, Kevin Durant ve Andre Igoudala`nın ayrılması, Klay Thompson`un sakatlığı nedeniyle sezonun büyük kısmını kaçıracak olması nedeniyle, önceki yılların aksine en büyük şampiyon adayı olarak girmedi sezona. Playoff yarışı içinde olacak belki bir sürpriz çıkışla 1-2 tur geçebilecek bir Warriors beklerken Stephen Curry`nin sakatlanarak sezonu kapatması, ardından Draymond Green ve D`Angelo Russell`ın kısa süren sakatlığı Golden State`in bir anda ligin son sırasına demir atmasına enden oldu. Bu teslimiyette KoçSteve Kerr`in draftta üst sıralarda yer alabilmek için gençleri sahaya sürmesinin de payı var. Seneye Stephen Curry ve Klay Thompson sağlıklı olarak parkeye dönecek, 2020 draftında takıma katkı verebilecek gençbir yıldız adayı bulabilirse Golden State yeniden geleceğe umutla bakabilir ancak bu sene için havlu atmış bir Warriors var.

New York Knicks, son 20 yılda olduğu gibi bu sene de hedefi tutturamadı. Sezon öncesi Kevin Durant ve Kyrie Irving`i kadroya katma çabası gösteren ancak her iki yıldız ismi de rakibi Brooklyn Nets`e kaptıran Knicks, birbiriyle uyumsuz ve günümüz basketboluna ters isimlerden bir takım kurdu. Kısalar şut atamıyor, uzunlar savunma yapamıyor ve alan açamıyor. Bunların üstüne takımda umut vaat eden tek isim pivot olan Mitchell Robinson`un pozisyonuna Julius Randle ve Bobby Portis gibi sorunlu iki isim transfer ederek 98 doğumlu basketbolcunun gelişimini olumsuz etkilediler. Knicks yönetimi KoçDavid Fizdale`ı kovarak bir hamle yaptı ama faturayı koça kesmek devasa sorunları çözmez. Knicks adına umut verici tek konu vasat altı oyunculardan kurulu kadronun kısa süreli kontratlara sahip olması. Bu kadar kötü yönetilen ve istikrarlı biçimde kötü giden takım, yıldız basketbolcuların ilgisini çekmiyor. O nedenle yakın dönemde bu tür hamle zor ama en azından bu hamlenin önünü tıkayan uzun kontratlar yok.

Hayal kırıklığı listesine dâhil edeceğimiz diğer takımlar henüz playoff yarışından kopmamış olsa da takım savunması çöken, dış şut ve atletizm problemi yaşayan ve vasat bir takıma dönüşen San Antonio Spurs, yetenekli gençlere sahip olmasına rağmen koçve oyuncu grubu arasında otorite sorununun yaşandığı, istikrarsız bir görüntü çizen Chicago Bulls, geçtiğimiz sezon Trae Young önderliğinde maçkaybetmesine rağmen ışık veren ancak bu sezon aşama kaydetmesi beklenirken ligin en kötü savunma yapan takımına dönüşen Atlanta HHawks ve Zach Collins ve Rodney Hood`un sakatlıklanmasıyla kanat oyuncusundan mahrum oynamak zorunda kalan üstüne dış savunma sıkıntısı yaşayan Portland Trail Blazers oldu.