Hakkari, Şırnak, Van ve Sivas illerinde yaşanan olumsuz hava koşulları sebebiyle eğitime bir gün ara verildi. 

Yurdun genelinde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle eğitimde aksamalar yaşandı. Bazı il ve ilçelerde okullar tatil edildi.

Hakkari'de de olumsuz hava koşulları sebebiyle, yüksek öğretim kurumları hariç okulların bugün tatil edildiği bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada, kent genelinde gece saatlerinde başlayacak yoğun yağışların, sabah da devam edeceği ve bu durumun eğitim faaliyetlerini olumsuz etkileyeceği ifade edildi.

Sel riski başta olmak üzere çığ ve taşkın gibi olası tehlikelerin göz önünde bulundurulduğu açıklamada, bugün il genelinde yüksek öğretim kurumları hariç, kreş, anaokulları, ilkokul, ortaokul ve liseler ile özel öğretim kurslarının, Halk Eğitimi Merkezleri ve Rehberlik Araştırma Merkezlerinde eğitim öğretime ara verildiği belirtildi.

Ayrıca, kamu kurumlarında görevli engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı aktarıldı.

Sivas

Sivas'ın Akıncılar ilçesinde, kar yağışı sebebiyle eğitime ara verildi.

Akıncılar Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, "İlçemiz genelinde yoğun kar yağışı nedeniyle bugün ilk, orta ve liselerde eğitim öğretime 1 gün ara verilmiştir." ifadesine yer verildi.

Diğer taraftan Sivas merkez ve ilçelerinde akşam saatlerinde başlayan kar yağışı devam ediyor.

Şırnak

Valiliğin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, Beytüşşebap ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi ile birlikte Uludere ve Cizre ilçelerinde yaşanan sağanak yağış sebebiyle, bugün tüm eğitim öğretim kurumlarında eğitime ara verildiği duyuruldu.

Milli Eğitim Bakanı Tekin, koltuğunu 11 yaşındaki Irmak'a devretti Milli Eğitim Bakanı Tekin, koltuğunu 11 yaşındaki Irmak'a devretti

Ayrıca, açıklamada engelli ve hamile kamu görevlilerinin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

Van

Bahçesaray Kaymakamlığı sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, Van'ın Bahçesaray ilçesinde yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle 22 Mart 2024 Cuma günü taşımalı ile köy okullarında eğitime bir gün süreyle ara verildiği duyuruldu.

Açıklamada, "Bahçesaray ilçemizdeki yoğun kar yağışları nedeniyle 22 Mart 2024 Cuma günü taşımalı ile köy okullarımızdaki eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Hamile ve engelli personeller idari izinli sayılacaktır. Vatandaşlarımıza saygı ve önemle duyurulur" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: AA