Ankara'da "Karanlıkta Akan Bir Yıldız: Mustafa Kemal Atatürk" sergisi açıldı Ankara'da "Karanlıkta Akan Bir Yıldız: Mustafa Kemal Atatürk" sergisi açıldı

UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Kapadokya, peribacaları, ilginç kaya oluşumları, vadileri ve yer altı şehirleri ile her yıl milyonlarca turisti kendine çekiyor. 9 günlük bayram tatiliyle birlikte Kapadokya'da doluluk oranı da yüzde 90'ı aştı.

Turizmciler Tatilcilere Uyarıda Bulundu

Turizmci Mehmet Dinler, 9 günlük tatilin Kapadokya'da büyük bir heyecan yarattığını söyledi. Dinler, "Tatile çıkacak vatandaşlarımız 9 günlük tatili fırsat bildiler. Kapadokya tatili için talepler arttı. Şu anda konaklama işletmelerinde doluluk oranı yüzde 90 -95'leri geçti. Tatile çıkmak isteyen misafirlerimiz lütfen rezervasyonu son dakikaya bırakmasınlar" dedi.

Kapadokya'da Oteller Dolmak Üzere

Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Teyfik Ölmez ise Kapadokya'da odaların dolmak üzere olduğunu söyledi. Ölmez, "Kapadokya'da doluluk oranları şu anda yüzde 90'larda. Birçok otelden artık odaların kalmadığı duyuluyor. Kapadokya'yı düşünen tatilciler ellerini çabuk tutsunlar. Kapadokya bayramda tamamen dolu olacak diye düşünüyoruz" diye konuştu.

Kapadokya Bayramda Ne Sunuyor?

Kapadokya, bayramda ziyaretçilerine birçok imkan sunuyor. Sıcak hava balonu turları, ATV turları, jeep safarileri, bisiklet turları, at turları ve trekking turları gibi birçok aktiviteyi bayramda da yapmak mümkün. Ayrıca Kapadokya'nın birbirinden güzel restoranlarında yöresel lezzetlerin tadına bakabilir, tarihi mekanları gezebilir ve unutulmaz bir bayram tatili geçirebilirsiniz.

Kaynak: İHA