Bakan Uraloğlu, yaptığı açıklamada, 8,4 kilometre uzunluğunda ve 7 istasyondan oluşan Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'nın saatte 80 kilometre hızla hareket ederek günde 1 milyon yolcunun taşınabileceğini belirtti. Ayrıca, hattın yapım çalışmalarının sona erdiğini ve yakın bir zamanda açılacağını duyurdu.

Metor 1

Trthaber'in haberine göre: Uraloğlu, İstanbul'un en kalabalık yerleşim bölgelerinden birinde ve zorlu zemin koşullarında titiz bir çalışma yürüttüklerine vurgu yaparak şunları belirtti:

Polonyalı turisti Pamukkale’de unutup Salda’ya gittiler Polonyalı turisti Pamukkale’de unutup Salda’ya gittiler

Metro 2

Son hazırlıklar yapılıyor

Toplamda 13,3 kilometre TBM imalatı ve 3,6 kilometre klasik tünel açma metodu kullanılarak 16,9 kilometrelik tünel kazısını gerçekleştirdik. Ayrıca, toplamda 17 kilometrelik demir yolu ray montajını tamamladık ve 7 istasyonda 105 bin metrekarelik kapalı alan inşasını bitirdik. Artık, İstanbulluların hizmetine sunmak için hattımızı son aşamada hazırlıyoruz. İstanbul Havalimanı Gayrettepe Metro Hattı'nın Gayrettepe-Kağıthane bağlantısı ve Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi'nden sonra İstanbul'a yeni bir raylı sistem hattı daha kazandırıyoruz. Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı, İstanbul'un ulaşım ağına önemli bir katkı sağlayacak.

Metro 3

Kesintisiz ulaşım olacak

Bakırköy'den başlayacak olan metro hattı projesi, Özgürlük Meydanı, İncirli, Haznedar, İlkyuva, Yıldıztepe, Molla Gürani ve Kirazlı istasyonlarından oluşuyor. Hattın Kirazlı İstasyonu'nda Başakşehir-Kirazlı Hattı, İncirli İstasyonu'nda Metrobüs ve Aksaray-Atatürk Havalimanı Metro Hattı, Özgürlük Meydanı İstasyonu'nda Marmaray, Bakırköy İstasyonu'nda ise İDO Deniz Otobüsleri ile entegre olacak.

Metro 4

Metro hattı, Kayaşehir-Bakırköy İDO arasında 39 dakika, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi - İncirli arasında 31 dakika, Kayaşehir-Kirazlı arasında 27 dakika, Metrokent-Özgürlük Meydanı arasında 30 dakikada seyahat imkanı sağlayacak..

Metro 5

Metro hattının 25 yıllık projeksiyondaki ekonomik kazancına göre, karayolu bakım ve işletme kazancı 2,4 milyar dolar, kaza kazancı 71,5 milyon dolar ve zaman kazancı 3,6 milyar dolar olmak üzere toplam ekonomik kazanç 6,1 milyar dolar olacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ