Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Genel Müdürü İsmail es-Sevabite, "İsrail'in Gazze'nin merkezinde gerçekleştirdiği 9 ayrı saldırı sonucunda 44 kişinin şehit olduğunu, 80 kişinin de yaralandığını" ifade etti.

Sevabite, saldırıların Nuseyrat Mülteci Kampı ile Deyr el-Belah ve Ez-Zevayide bölgelerini hedef aldığını belirterek, "Soykırım savaşının başlangıcından bu yana Filistin halkına karşı gerçekleştirilen katliamlarda İsrail'in yanı sıra ABD ve uluslararası toplumun da sorumlu olduğunu" vurguladı.

Sevabite, Filistinli sivillerin, çocukların ve kadınların hayatlarının kurtarılması için acil bir şekilde savaşın durdurulması çağrısında bulundu.

Putin ve Paşinyan, bazı Ermeni bölgelerinden Rus askerlerinin çekilmesi konusunda anlaştı Putin ve Paşinyan, bazı Ermeni bölgelerinden Rus askerlerinin çekilmesi konusunda anlaştı

İsrail'in Gazze'ye saldırıları

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik düzenlediği saldırılarda en az 12 bin 660'sı çocuk, 8 bin 570'i kadın olmak üzere 28 bin 858 Filistinli hayatını kaybetti, 68 bin 677 kişi ise yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları da hedef alınarak sivil altyapı da büyük zarar gördü.

Kaynak: AA