Islak mendillerdeki kimyasallar, cildimizi tahriş edebilir ve alerjik reaksiyonlara yol açabilir. Özellikle bebeklerin hassas cildi, bu kimyasallara karşı daha savunmasızdır. Pişik olan bebeklerde kullanılan ıslak mendiller, yaralardan cilde geçerek pişiğin daha da kötüleşmesine neden olabilir.

Islak Mendil Alerjik Reaksiyona Neden Olabilir mi?

Alerjik reaksiyonlara açık kişilerde ıslak mendil kullanımı, ciltte kızarıklık, kaşıntı ve isilik gibi belirtilere yol açabilir. Connecticut Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Dermatoloji ve Pediatri Profesörü Dr. Mary Wu Chang, yaptığı bir araştırmada, ıslak mendillerde bulunan methylisothiazolinone adlı kimyasalın alerjik reaksiyonlara neden olduğunu bulmuştur.

Resmi açıklama geldi: Ehliyet için uyku apnesi testi yapılacak mı? Resmi açıklama geldi: Ehliyet için uyku apnesi testi yapılacak mı?

Islak Mendil Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli?

  • Bebeğinizin altını temizlerken ıslak mendil yerine, kaynatılmış ve soğutulmuş suyla ıslatılmış pamuk kullanın.
  • Cildiniz hassas ise alkolsüz içerikli ıslak mendiller tercih edin veya saf suya batırdığınız pamukla cildinizi temizleyin.
  • Mümkünse, tamamen doğal içerikli ıslak mendiller kullanın.
  • Islak mendilleri çok sık kullanmaktan kaçının.

Islak mendiller pratik bir çözüm sunsa da, cilt sağlığımız için riskler de taşımaktadır. Bu nedenle ıslak mendil kullanırken dikkatli olmak ve mümkün olduğunca doğal ürünler tercih etmek önemlidir.

Kaynak: HABER MERKEZİ