Apple iPhone 15'lerde yepyeni bir özellik fotoğraf tutkunlarını heyecanlandırıyor: Normal modda çekilmiş fotoğrafları sonradan Portre moduna çevirme imkanı! Peki iPhone'da normal çekilmiş fotoğraflar Portre moduna nasıl çevrilir?

Portre modu, fotoğrafın ön planındaki nesneyi veya kişiyi netleştirip, arka planı bulanıklaştıran bir efekt. Bu sayede, fotoğraf daha profesyonel ve estetik bir görünüm kazanıyor. Portre modu, genellikle çift kamera veya üç kamera bulunan akıllı telefonlarda kullanılabiliyor.

Google'dan inanılmaz hata: 125 milyar dolarlık fonun hesabını sildi Google'dan inanılmaz hata: 125 milyar dolarlık fonun hesabını sildi

iPhone 15’lerde Portre Modu Nasıl Çalışıyor?

iPhone 15, 15 Plus, 15 Pro ve 15 Pro Max modelleri, portre modunu daha da geliştirdi. Bu modeller, fotoğraf çekerken karede bir yüz, kedi veya köpek algıladığında veya kullanıcı bir nesneye odaklanmak için ekrana dokunduğunda, derinlik bilgilerini otomatik olarak kaydediyor. Fotoğraf çekerken sol alt köşede f-stop simgesi görünüyorsa, bu fotoğrafın portre moduna dönüştürülebileceği anlamına geliyor.

iPhone 15’lerde Normal Fotoğrafları Portre Moduna Nasıl Çeviriyoruz?

iPhone 15’lerde normal modda çekilen fotoğrafları portre moduna çevirmek için şu adımları izliyoruz:

  1. Fotoğraflar uygulamasını açıyoruz ve portre moduna çevirmek istediğimiz fotoğrafı seçiyoruz.
  2. Sol üst köşedeki “Portre” seçeneğine dokunuyoruz. “Portre Kapalı” yazısını görüyoruz.
  3. “Portre” seçeneğine tekrar dokunuyoruz. Fotoğrafımızın arka planı bulanıklaşıyor.

Bu şekilde, normal modda çektiğimiz fotoğrafları portre moduna dönüştürerek, daha güzel ve etkileyici görüntüler elde edebiliyoruz.

Kaynak: HABER MERKEZİ