İslam zarurî , faydalı, kurtarıcı, yükseltici ilim üzerine kuruludur.

İlimsiz Müslüman zayıf Müslüman`dır, İslam`ı ve Ü mmeti temsil etmez.

İslam irfan dinidir, irfansızlar (Bir miktar ilimleri olsa da) İslam`ı temsil edemez.

İslam hikmet dinidir, hikmetsizler İslam`ı temsil edemez.

İslam medeniyet dinidir, bedevî zihniyetliler İslam`ı temsil edemez.

İslam firaset dinidir. Firasetsizler İslam`ı temsil edemez.

İslam güzellik dinidir, Şeriat güzelliklerin kaynağıdır. Çirkinlik sergileyenler, çirkin işler yapanlar İslam`ı temsil edemez.

İslam gıybeti yasak etmiş, çirkin görmüştür. Ölü kardeşinin etini yemek kadar pis olan bu illetle mâlül olanlar İslam`ı temsil edemez.

İslam mürüvvet dinidir. Mürüvvetsizler İslam`ı temsil edemez.

İslam fütüvvet dinidir. Fütüvvet ahlakına sahip olmayanlar İslam`ı temsil edemez.

Allah-u Teala ve Tekaddes hazretleri, bir kudsî hadiste, 'Benim rahmetim, gazabımı açmıştır; ' buyurmaktadır. İslam rahmet dinidir, merhametsiz gaddarlar İslam`ı ve Ü mmeti temsil edemez.

İslam dini, büyüklerimize hürmet etmemizi, küçüklerimize şefkat ve merhametle yaklaşmamızı emr ediyor. Büyüklerimize saygısızlık, küçüklerimize merhametsizlik edenler bizden değildir, İslam`ı temsil edemezler.

İslam, sarsılmaz bir birlik içinde rahmanî çeşitlilik dinidir. Ü mmetin bu çeşitliliğini kabul etmeyip birliği sarsan holigan militan fanatik cemaatçiler, tarikatçılar, hizipçiler, fırkacılar İslam`ı temsil edemez.

Resulullahın (Salât ve selam olsun ona) kurtulacağını haber verdiği Fırka-i Nâciye dairesinden çıkanlar bid`at ve dalalet ehlidir. Onlar, bir miktar ilimleri olsa da İslam`ı ve Ü mmeti temsil edemez.

İslam ihlâs dinidir. İhlâssızlar İslam`ı temsil edemez.

İslam, mü`minlerin kardeş olduğunu, birbirlerini sevmeleri gerektiğini kesin şekilde beyan etmektedir. İman kardeşliğini yıkanlar, küfre köprü olan büyük bir günahı irtikâb ettikleri için İslam`a hizmet edemezler.

Meşreb taassubuyla salihmü`minleri dışlayanlar, ötekileştirenler İslam`ı temsil edemez.

İslam israfı haram kılmıştır. Müsrifler İslam`ı temsil edemez.

Resulullah Efendimiz, 'Zamanındaki İmam`a biat ve itaat etmeyenler sanki cahiliyet ölümüyle ölmüş olurlar' buyurmuştur. Bu biat ve itaat zihniyetine sahip olmayanlar İslam`ı temsil edemez.

İslam, mü`minin tekfirini küfür görmüştür. Mü`mini tekfir eden aşırılar İslam`ı temsil edemez.

İslam güzel ahlak dinidir

İslam, tevazuu alçak gönüllüğü emr ve tavsiye ediyor gururu, kibri yasaklıyor. Mağrurlar, mütekebbirler, büyüklenenler, küçük dağları ben yarattım havasında olanlar İslam`ı temsil edemez.

İslam güzel ahlak dinidir.  Ahlaksız fasık-ı mütecahirler (büyük günahları açıkça ve açıkta işleyen küstah facirler) İslam`ı temsil edemez.

Resulullah, 'Meddahların (yağcıların yalakaların övücülerin) suratlarına toprak saçınız' buyuruyor. Onlar İslam`ın temsilcisi olamaz.

Nefs-i emmâre derekesinde olanlar İslam`ı temsil edemez.

Fırka-i NâciyeEhl-i Sünnet ve Cemaat İslamlığında Ashab-ı Kirama sevgi ve saygı vardır. Ashabın tamamına veya bazısına dil uzatanlar, onları tahkir edenler İslam`ı temsil edemez.

Resulullahın Sünnetini ya tamamen, yahut kısmen inkar edenler İslam`ı temsil edemez.

Yaptığı hayırlardan, salih işlerden dolayı Resulullah, (iki kere damadı olmak şerefini kazanan) Hz. Osman Zinnureyn için, 'Cehennem ateşi bundan sonra Osman`a dokunmaz' buyurmuştur. Ona dil uzatan, onu tahkir eden basiretsiz, insafsız, edepsiz, saygısız kimseler İslam`ı temsil edemez.

Ehl-i Sünnet dairesinden çıkan, Vehhabilik fırkasını kuran Muhammed ibnAbdilvehhabı din imamı olarak kabul edenler, Ehl-i Sünnet Müslümanlarını tekfir edenler İslam`ı temsil edemez. (Muhammed ibnAbdilvehhab`ın kardeşi Süleyman ibnAbdilvehhab, 'Es-Savaiqu`l-İlahiyyefi`r-red ale`l-Vehhabiye' isimli bir kitap yazarak Vehhabiliğired, cerh ve ibtal etmiştir.)

Din ve mukaddesat sömürücüleri dünyanın en şerli ve alçak insanlarıdır. Onların hiçbiri İslam`ı temsil etmez.

Bin çeşit reformcu, yenilikçi, değişimci, light ve ılımlı İslamcı var. Onlardın hiçbiri İslam`ı temsil etmez.

Dinsizliğe köprü mezhebsizlik batıl mezhebini benimseyip propagandasını yapanlar İslam`ı temsil etmez.

Telfik-i mezahib erbabı İslam`ı temsil edemez. Telfik, dini oyuncak etmek demektir.

Farmason Afganî yi beğenen, onu din imamı kabul edenler İslam`ı temsil edemez.

Fazlurrahmanıntatiliye ve tarihsellik fırkasını din gibi benimseyenler İslam`ı temsil edemez.

Dinde gulüvve (aşırılığa) sapanlar İslam`ı temsil edemez.

Hiçbir laik, Kemalist, mezhepsiz ilahiyatçı İslam`ı temsil edemez.

İslam`a, Kur`an`a, Sünnete, Şeriata aykırı Feminizm ideolojini benimseyenler İslam`ı temsil edemez.

Deccalları ve Kezzabları sevenler, zamanın Müseylimelerine tâbi olanlar, biraz ilimleri olsa bile sapıktır ve onlar İslam`ı asla temsil edemez.

Hiçbir sahte şeyh İslam`ı temsil edemez

Peki İslam`ı kimler temsil edebilir?

İcazetli ulema, fukaha ve meşayih.

Onlar 'Bizden olan ülü`l-emr`dir'.

Meşayihin mutlaka fakih olması gerekir.

Bunların Resulullah efendimize iki koldan ulaşan kopuksuz sahih icazetleri ve irtibatları bulunması, zülcenaheyn olmaları gerekir.

Hem din âlimi, hem tarikat şeyhi olan gerçek mürşidler İslam`ı temsil ederler.

Hiçbir sahte şeyh İslam`ı temsil edemez

Aydınlanmak isteyenler, necat ve felah ehli olmak isteyenler, ebedî saadete nail olmak isteyenler Rabbanî Râsih ulemaya, fukahaya ve meşayihe tabi olsun.

Resulullahın, Ashabının, Selef-i Sâlihî nin yolundan giden Abdülkadirlere, Ebu Hanifelere, Maliklere, Şafiî lere, AhmedibnHanbellere, Maturidî lere, Eş`arî lere, Ahmed er-Rufaî lere, HüccetülislamGazalî lere, İmam Rabbanî lere, Süyutî lere, İmam Birgivî lere, Hasan eş-Şazelî lere, Halid-i Bağdadî lere, AhmedZiyaüddinGümüşhanevî lere onlar gibi olan ulemaya, fuqahaya, evliyaya, mürşidlere, Pî ranhazeratına, din imamlarına (önderlerine), kâmil mürşidlere, Pî rlere tâbi olanlar onların öğrettiği şekilde İslam`a, Kur`an`a, Sünnete, Şeriata uyanlar inşaallahuTeala, ilahî fazl ve kerem ile kurtulurlar, necat ve felah bulurlar, ebedî saadete nail olurlar.