İnternet Dolandırıcılığı ve Kara Para Aklama 

Beypazarı'nda tarihi evlerde yangın: 4 ev kullanılamaz hale geldi Beypazarı'nda tarihi evlerde yangın: 4 ev kullanılamaz hale geldi

İnternet üzerinden dolandırıcılık faaliyetleri giderek artıyor. Dolandırıcılar, sosyal medya ve illegal bahis siteleri aracılığıyla para aklama eylemleri gerçekleştiriyor. Vatandaşları “Banka hesabınızı kiralayın, yüksek kazanç sağlayın” vaatleriyle kandırmaya çalışıyorlar.

640Xauto (10)-1

45 yaşındaki Mustafa Ergin, çay ocağında çalışırken, sürekli yanına gelen bir arkadaşının teklifini kabul etti ve hesabından 6 kez kara para transferi gerçekleşti. Bu işlemler sonucunda Mustafa Ergin, 6 suç dosyasıyla karşı karşıya kaldı ve 8 ay hapis yattı.

640Xauto (12)-1

Dolandırılan Vatandaş uyarıyor 

Mustafa Ergin, vatandaşları IBAN numarası isteyenlere karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Kendisi, dolandırıcılık mağduru olarak yaşadıklarını anlatıyor ve insanların bu tür tuzaklara düşmemeleri için uyarılarda bulunuyor.

Adli Bilişim Uzmanından Önemli Tavsiyeler Adli Bilişim Uzmanı Avukat Emre Akman, vatandaşları dolandırıcıların taktiklerine karşı uyarıyor. Banka hesaplarının kara para aklamada kullanılmasının ciddi sonuçları olduğunu ve bu tür tekliflerle karşılaşanların en yakın karakola giderek ihbar etmeleri gerektiğini belirtiyor.

Kaynak: İHA