Lübnan'daki İran destekli Hizbullah, sınır bölgesindeki bir yerleşim birimini hedef aldıklarını açıkladı. Meron yerleşim birimine yapılan saldırıda onlarca Katyuşa füzesinin kullanıldığı belirtildi. Bu bombardımanın, özellikle Kuzah, Merkebe ve Srıbbin kasabaları ile sivillerin evlerine yönelik İsrail saldırılarına karşılık olduğu ifade edildi.

İsrail Ordu Radyosu'nun açıklamasında ise Lübnan'ın güneyinden Meron bölgesine yönelik yapılan yaklaşık 25 roketlik saldırının izlendiği ve bazılarının etkisiz hale getirildiği, ancak bir kısmının açık alanlara düştüğü belirtildi. Bu saldırıda herhangi bir yaralanma veya maddi hasar bildirilmedi.

Rusya: Donetsk'te Novokalinovo yerleşim birimini kontrol altına aldık Rusya: Donetsk'te Novokalinovo yerleşim birimini kontrol altına aldık

Hizbullah, çatışmalar sırasında 2 mensubunun daha öldüğünü duyurarak, 8 Ekim 2023'ten beri süren çatışmalarda Hizbullah mensuplarının toplam ölü sayısının 287'ye ulaştığını belirtti. Ayrıca çatışmalarda, 56 Lübnanlı sivil, 18 Emel Hareketi, 13 İslami Cihad mensubu ile 7 İsrailli sivil ve 12 askerin hayatını kaybettiği ifade edildi.

Kaynak: AA