Samsung Galaxy S23 serisinde, One UI 6.1 güncellemesi sonrası ortaya çıkan dokunmatik ekran sorunuyla ilgili sessizlik bozuldu. Şirket, sorunu kabul etti ve Google'ı suçladı.

One UI 6.1 Güncellemesi ve Sorunlar

Samsung, 2023'te piyasaya sürdüğü amiral gemisi Galaxy modellerine One UI 6.1 güncellemesini yayınladı. Bu güncelleme, Galaxy S24 modellerindeki yapay zeka özelliklerini diğer telefonlara da getirdi. Fakat güncellemeyi yükleyen bazı Galaxy S23 kullanıcıları, dokunmatik ekran problemleriyle karşılaşmaya başladı. Kullanıcılar, dokunmatik ekranın dokunmalara tepki vermediğini ve ekrana birkaç kez basmak zorunda kaldıklarını rapor etti.

Apple, Avrupa'da iPad'lere dışarıdan uygulama yüklenmesine izin verecek! Apple, Avrupa'da iPad'lere dışarıdan uygulama yüklenmesine izin verecek!

Samsung Sorunu Kabul Etti

Samsung, birkaç gündür dile getirilen dokunmatik ekran sorununu kabul etti. Şirkete göre sorun, ana ekranın en solunda bulunan Google'ın Keşfet akışından kaynaklanıyor.

Samsung Google'ı Suçluyor

Samsung, Google'ın sorunun farkında olduğunu ve çözmek için çalıştığını açıkladı. Sorun çözülene kadar geçici bir çözüm sunan Samsung, kullanıcıların Google uygulamasının verilerini temizlemesi ve ardından cihazı yeniden başlatmasını önerdi. Google uygulamasının verilerini temizlemek için Ayarlar > Uygulamalar > Google > Depolama'ya gidip Verileri Temizle'ye dokunmanız yeterli.

Geçici Çözüm

Google uygulamasının verilerini temizlemek sorunu geçici olarak çözebilir. Samsung ve Google'ın sorunu kalıcı bir şekilde çözmek için ne kadar zamana ihtiyacı olacağı ise belirsizliğini koruyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ