FETÖ/PDY'ye yönelik yapılan soruşturma kapsamında, kayyum atanmış Boydak Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Üyesi olan firari Bekir Boydak, İstanbul'da gerçekleştirilen bir operasyonla yakalandı.

İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü ve TEM ekiplerinin ortaklaşa gerçekleştirdiği operasyonda, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü'nün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışmalar devam ediyor. Bu operasyonda, örgüt üyesi olduğu belirlenen ve Kayseri Ağır Ceza İlamat Masası tarafından 7 yıl 6 ay hapis cezası verilmiş olan Bekir Boydak'ın İstanbul'da saklandığı tespit edildi.

Boydak Şirketler Grubu'nun kayyum tarafından atanmış olan Yönetim Kurulu üyesi Bekir Boydak'ın Çekmeköy ilçesinde bulunan muhtemel saklanma yerleri tespit edildi. Takibe alınan bu adreslere yönelik sabah saatlerinde, yaklaşık olarak saat 06.00'da eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Sokak ortasında 10 köpeğin saldırısına uğradı Sokak ortasında 10 köpeğin saldırısına uğradı

Operasyon sırasında FETÖ/PDY üyeliğinden aranan Bekir Boydak, önemli miktarda nakit para, külçe altın ve mücevherlerle birlikte yakalandı ve gözaltına alındı.

FETÖ/PDY üyeliğinden 7 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan Bekir Boydak, İstanbul Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü. Boydak'ın, FETÖ/PDY'nin mali yapısını şekillendiren yapıda aktif bir rol oynadığı iddia ediliyor.

Kaynak: İHA