Erdoğan'ın talimatıyla, AK Parti ve MHP'nin ayrı adaylar çıkardığı, ancak CHP ve Yeniden Refah Partisi'nin kazandığı Kütahya, Kilis, Amasya ve Yozgat gibi iller için özel bir çalışma yapılacak.

Sabah'ın haberine göre; AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim sonrası yapılan ilk Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, seçim sonuçlarının nedenlerinin araştırılması için bir kurul oluşturulmasını ve kısa sürede bir rapor hazırlanıp kendisine sunulmasını talep etti.

Bu kapsamda, AK Parti'nin 81 ilde sahaya inecek olup, büyükşehir, il, ilçe ve belde ayrımı yapmaksızın seçmenin neden oy vermediğini anlamak için yaklaşık 40 sorudan oluşan bir anket çalışması gerçekleştireceği belirtiliyor.

Bununla birlikte, Cumhur İttifakının yarıştığı 22 il de yakın markaja alındı. Özellikle AK Parti ve MHP'nin kendi adaylarıyla yarıştıkları Kütahya, Kilis, Amasya ve Yozgat gibi illerde CHP ve Yeniden Refah Partisi'nin seçimleri kazandığı gözlemlendi. Bu durum üzerine Erdoğan'ın, bu 4 il için özel bir çalışma talimatı verdiği öğrenildi

Türk asıllı gazeteci Kadir Duran Belçika’da federal milletvekili adayı oldu Türk asıllı gazeteci Kadir Duran Belçika’da federal milletvekili adayı oldu

Cumhur İttifakı, Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Bayburt, Bolu, Çankırı, Düzce, Elazığ, Gümüşhane, Isparta, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kilis, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Sivas, Tokat, Uşak ve Yozgat gibi illerde ayrı adaylarla yarışmıştı.. 

Kaynak: HABER MERKEZİ