SGK, 19 farklı banka ile promosyon ödemeleri için yeni bir protokol imzaladı. Bu anlaşma ile emeklilere yapılacak promosyon miktarları neredeyse iki katına çıkarılarak 8 ile 12 bin lira arasında değişecek.

Otomobil ihracatı 3 ayda 2,5 milyar doları aştı Otomobil ihracatı 3 ayda 2,5 milyar doları aştı

Emekli aylığı alan vatandaşlara yönelik promosyon ödemelerinin yaklaşık olarak iki katına çıkarıldığı, bu kapsamda ödemelerin 8 bin ile 12 bin lira arasında belirlendiği hatırlatıldı.

Ölüm aylığı alan kişilere de 5 bin lira promosyon ödemesi yapılacağı belirtildi. Emeklilerin ve hak sahiplerinin bankalara başvuru yaparak promosyon ödemesi alabilmeleri mümkün.

SGK, belirlenen tutarların asgari seviyede olduğunu ve bankaların kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceğini vurguladı.

Protokol imzalanan bankalar şunlar:

"Akbank A.Ş., Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş., Denizbank A.Ş., Fibabanka A.Ş., ING Bank A.Ş., Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş., Odea Bank A.Ş., QNB Finansbank A.Ş., Şekerbank A.Ş., Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası A.Ş., Turkish Bank A.Ş., Türk Ekonomi Bankası A.Ş., Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş., Türkiye Garanti Bankası A.Ş., Türkiye Halk Bankası A.Ş., Türkiye İş Bankası A.Ş., Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O., Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. ve Ziraat Katılım Bankası A.Ş."

Başvuru nasıl yapılacak?

Emekliler, promosyon başvurularını bankalara şahsen başvurarak ya da e-Devlet üzerinden gerçekleştirebiliyorlar. Bankalar, emekliye promosyon ödemesi yapabilmek için genellikle 3 yıllık bir taahhüt istiyorlar.

Daha cazip bir teklif olduğunda, emekliler banka değişikliği yaparak daha avantajlı bir seçenek sunan bankaya geçiş yapabilirler. Birden fazla emekli maaşı alan kişiler, her bir emekli maaşı için ayrı ayrı promosyon başvurusu yapabilirler.

Kaynak: HABER MERKEZİ