Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emeklilere promosyon müjdesinin ardından detaylar belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kamu bankaları tarafından emeklilere 8-12 bin lira arasında promosyon ödemesi yapılacağını ve promosyonların 28 Mart itibarıyla hesaplara yatacağını duyurdu.

Serbest piyasada 20 Mayıs 2024 döviz açılış fiyatları Serbest piyasada 20 Mayıs 2024 döviz açılış fiyatları

Bakan Işıkhan, kamu bankalarının promosyon güncelleme başvurularını pazartesi gününden itibaren almaya başlayacağını ifade etti. Emeklilerin promosyonları, belirtilen tarihte hesaplarına aktarılacak.

Promosyon Miktarları Belirlendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri’deki bir mitingde yaptığı konuşmada, kamu bankalarının bu yılki promosyon ödeme miktarlarını alınan aylığa göre 8 bin lira ile 12 bin lira arasında belirlediğini söyledi. Ayrıca, diğer bankaların da benzer ödemeler yapacağını umduğunu dile getirdi.

Geçmiş Yılların Promosyon Miktarları

Geçmiş yıllarda, emeklilere kamu bankaları tarafından 3 bin lira ile 10 bin lira arasında maaş promosyonu verildiği biliniyor.

Promosyon Miktarı Nasıl Belirlenecek?

Emeklilere verilecek promosyon miktarı, en düşük emekli maaşından başlayarak yeniden belirlenecek. En düşük emekli maaşı olan 10 bin lira maaş alan emeklilerin 8 bin lira, maaşı belli bir seviyenin üzerinde olan emeklilere ise 12 bin lira promosyon verilmesi bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ