Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, 63 yaşındaki Bahri Dinar, 19 Nisan 2024 günü uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Ciğerci esnafı Dinar'ın ağabeyleri Nazmi Dinar (68) Şubat ayında geçirdiği kalp krizinden, Bahattin Dinar (65) ise Perşembe günü Uzunköprü ilçesinde geçirdiği iş kazasında hayatını kaybetmişti.

Ciğerci Bahri Dinar Son Yolculuğuna Uğurlandı

Dinar'ın cenazesi ikindi namazının ardından Eski Camii'nde düzenlenen törenle defnedildi. Cenaze törenine katılan çok sayıda vatandaş ve sevenleri gözyaşlarına boğuldu.

Yaşam merkezinde yaşlıların parasını izinsiz alan müdür yardımcısı tutuklandı Yaşam merkezinde yaşlıların parasını izinsiz alan müdür yardımcısı tutuklandı

Kurtlar Vadisi'nin Abdülhey'i de Cenazede Yer Aldı

Kurtlar Vadisi dizisinde Abdülhey karakteriyle tanınan oyuncu Kenan Çoban da Dinar'ın cenazesine katıldı. Çoban, "Sabah çok üzücü bir haberle uyandık. Yakın dostumdu. Bahri abi bir değerdi. Ciğerci Bahri diye anılıyordu ama bizim ciğerimizi yaktı. Edirne'mizin Türkiye'mizin başı sağ olsun" dedi.

Edirne Bir Değerini Kaybetti

Bahri Dinar'ın ölümü Edirne'de büyük üzüntüye yol açtı. Dinar, kentin tanıtımına yaptığı katkılar ve ciğer ustası olarak hafızalara kazındı.

Kaynak: İHA