Dolandırıcılar, Netflix'ten gönderilmiş gibi gösterilen bir e-posta oluşturarak insanları tuzağa düşürüyor. İngilizce olarak yazılan bu e-postada, Netflix aboneliğinin sona erdiği ancak bir kampanya kapsamında 90 gün ücretsiz kullanım hakkı sunulduğu ifade ediliyor. Bu cazip teklife katılmak için ise bazı kişisel bilgilerinizi paylaşmanız gerekiyor. Bu bilgilere kredi kartı bilgileriniz de dahil.

Sahte E-postanın Detayları

Sahte e-postada, Netflix'in bir sadakat programı çerçevesinde bu kampanyayı düzenlediği belirtiliyor. Bu sayede, sanki siz uzun süreli bir abone olduğunuz için bu imkandan yararlanabilirsiniz algısı yaratılıyor. Ancak gerçek bu değil. 90 günlük ücretsiz Netflix aboneliği tuzağına düşen kullanıcılar, "Extend for Free" seçeneği ile yönlendirildikleri internet sitesinde kredi kartı bilgilerini girdikleri takdirde, beklenen ücretsiz abonelik yerine dolandırıcıların hedefine ulaşıyor.

Dolandırıcılıklardan Nasıl Korunursunuz?

E-posta ile dolandırıcılık, günümüzün en büyük problemlerinden biri. Bu tür dolandırıcılıklardan korunmak ise oldukça basit. Dolandırıcılar genelde anlamsız e-posta adresleri kullanıyorlar. Siber güvenlik hakkında az da olsa bilgisi olan bir kişi bile bu e-posta adresinin sahte olduğunu rahatlıkla anlayabilir.

WhatsApp'a yeni özellik: Sohbet balonlarının rengi değiştirilebilecek WhatsApp'a yeni özellik: Sohbet balonlarının rengi değiştirilebilecek

Dikkat Edilmesi Gerekenler

E-posta adresini kontrol edin: Netflix'ten gelen resmi e-postalar "@netflix.com" uzantılıdır.

Gramer ve imla hatalarına dikkat edin: Dolandırıcıların e-postaları genellikle dil bilgisi hataları içerir.

Şüpheli bağlantılara tıklamayın: E-postadaki bağlantılara tıklamadan önce adres çubuğunu kontrol edin.

Kredi kartı bilgilerinizi asla e-posta yoluyla paylaşmayın: Netflix, kredi kartı bilgilerinizi e-posta yoluyla asla talep etmez.

Şüpheli bir durumla karşılaşırsanız Netflix ile iletişime geçin: Netflix'in resmi web sitesi veya müşteri hizmetleri kanalları üzerinden iletişime geçerek e-postanın sahte olup olmadığını teyit edebilirsiniz.

Kaynak: HABER MERKEZİ