Çinli otomobil üreticisi BYD, elektrikli otomobil pazarında rekabeti kızıştırmaya devam ediyor. Markanın en ucuz modeli olan Seagull, yeni versiyonuyla daha da ucuzladı ve 400 kilometre menzile sahip bir elektrikli otomobil için 9 bin 700 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunuldu.

Türkiye'nin otomobili Togg'dan nisan kampanyası Türkiye'nin otomobili Togg'dan nisan kampanyası

AVRUPALI MARKALARIN ÇÖZÜM ARAYIŞLARI

Çinli markaların ucuz elektrikli otomobilleri, Avrupalı markaları zor durumda bırakıyor. Avrupalı markalar, Çinli rakipleriyle rekabet edebilmek için 20 bin euro altında elektrikli otomobil üretmeye veya büyük ortaklıklar kurmaya çalışıyor. Ancak Çin'den gelen haberler, 20 bin euro seviyelerinin yeterli olmayabileceğini gösteriyor.

BYD'NİN UCUZ ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLERİ

Çinli otomotiv devi BYD, geçtiğimiz yıl Tesla'yı geride bırakarak dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticisi olmayı başardı. Markanın en ucuz modeli olan Seagull, yeni versiyonuyla yüzde 5 ucuzlayarak 9 bin 700 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Model, 30,08 kWh ve 38,88 kWh BYD Blade batarya paketleriyle 305 kilometre ve 405 kilometre menzil sunuyor. Modelin en üst donanım seviyesi ise 12 bin dolara kadar çıkıyor. BYD, geçtiğimiz hafta da Tang, Han ve en çok satan modellerinden Yuan Plus'ın fiyatlarında indirime gitmişti.

Kaynak: HABER MERKEZİ