Bahçelievler'de annesini ve kız kardeşini öldüren şahıs, Nusretiye Camii'nde silahı kafasına dayayarak intihar etti. Olay, sabah saatlerinde Bahçelievler'de ve Beyoğlu'nda meydana geldi. Uğur Falay (35), 10 gün önce cezaevinden izinli olarak çıktıktan sonra annesi Hüsna Falay (59) ve kız kardeşi İrem Falay'ı (22) bilinmeyen bir nedenle tartışma sonucu öldürdü. Daha sonra Beyoğlu'ndaki Nusretiye Camii'ne giden Falay, kendini de kafasından vurarak intihar etti.

Uğur Falay'ın Cezaevi İzni ve Suç Kayıtları

Uğur Falay'ın 15-25 Mart tarihleri arasında cezaevinden izinli olarak çıktığı öğrenildi. Falay'ın yankesicilik, uyuşturucu, kasten yaralama ve hırsızlık suçlarından 20 adet suç kaydı bulunduğu öğrenildi.

Olay Yeri Görgü Tanığı Anlattı

Camide yaşanan intihar olayını gören bir vatandaş, "Sabah namazı için camiye geldim. Abdest alırken silah sesi duydum. İçeri girdiğimde bir şahsın yerde yattığını gördüm. Hemen polis ve ambulansı aradık" dedi.

Evlenmek isteyen gençlerin gözüaydın:  Faizsiz evlilik kredisi için ilk kez tarih belli oldu Evlenmek isteyen gençlerin gözüaydın: Faizsiz evlilik kredisi için ilk kez tarih belli oldu

Valilikten Açıklama

İstanbul Valiliği olayla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Uğur Falay isimli şahıs, yanında taşıdığı ruhsatsız tabancayla intihar etmiş ve olay yerinde hayatını kaybetmiştir. Şahsın 15.03.2024 - 25.03.2024 tarihleri arasında cezaevinden izinli olarak çıktığı tespit edilmiştir. Şahsın ev adresine inceleme amacıyla gidildiğinde ise Uğur Falay'ın annesi Hüsna Falay ve kız kardeşi İrem Falay ikametleri içerisinde ölü olarak bulunmuştur. İntihar olayıyla iki kadının öldürülmesi olayında aynı silahın kullanıldığı sonucuna varılmıştır. 7.65 çapında tabancanın kullanıldığı her iki olayın oluş şekli, kriminal incelemenin ardından netlik kazanacaktır. Konu ile alakalı tahkikat devam etmektedir" denildi.

Soruşturma Devam Ediyor

Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı. Olay yerindeki incelemelerin ardından Falay'ın cansız bedeni Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Anne ve kızının cansız bedenleri de otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Kaynak: İHA