Uzun bir aradan sonra Bitcoin, 72 bin dolarlık psikolojik sınırı aştı. Üç hafta boyunca bu seviyeyi göremeyen kripto para birimi, günü 71 bin 600 dolar seviyesinde tamamladı.

Kripto Piyasası Değeri Artıyor

Kripto para piyasasının toplam değeri, yüzde 3,6’lık bir artışla 2,69 trilyon dolara ulaştı. Coin Market Cap verilerine göre, Bitcoin’in fiyatı günlük yüzde 4’lük bir artışla 1351GMT itibarıyla işlem gördü.

Mart Ayında Dalgalanan Bitcoin

15 Mart’ta 72 bin doların üzerinde işlem gören Bitcoin, 20 Mart’ta 60 bin 844 dolara kadar düşmüş ve mart ayı boyunca kazanımlarını kaybetmişti.

Ethereum Değer Kazanmaya Devam Ediyor

Ethereum, yüzde 6,4’lük bir artışla 3 bin 626 dolar seviyesine çıktı. Piyasa değerine göre en büyük altcoin olan Ethereum, bazı altcoinlerle birlikte günlük yüzde 10 civarında bir artış gösterdi.

Pazar Payında Bitcoin ve Ethereum

Bitcoin, kripto para piyasasındaki hakimiyetini yüzde 52,7 ile sürdürürken, Ethereum’un pazar payı yüzde 16,2 olarak kaydedildi.

Palandöken: “Yeni bir yapılandırma kanununa ihtiyaç var” Palandöken: “Yeni bir yapılandırma kanununa ihtiyaç var”

Bitcoin’in Yükselişinin Arkasındaki Nedenler

Bitcoin, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun spot Bitcoin ETF’lerini onaylamasıyla değer kazanmaya başladı. Bu ETF’ler, özellikle finansal kurumların, Bitcoin’e fiziksel olarak sahip olmadan ticaret yapmasına imkan tanıyor.

Kaynak: AA