Musk, Avustralya'daki bıçaklı saldırı videosunun kaldırılmasının ardından Avustralya Başbakanı'na "Eğer herhangi bir ülkenin tüm ülkeler için içeriği sansürlemesine izin verilirse, herhangi bir ülkenin tüm interneti kontrol etmesini ne engelleyebilir?" diye sordu. Başbakan ise Musk'ı "Kendisini yasaların üzerinde gören kibirli bir milyarder" olarak nitelendirdi.

X'in Avustralya'dan Kaldırılması Tartışması

Avustralya Federal Mahkemesi'nin X'e verdiği karar, platformun Sydney'deki kilisede yaşanan bıçaklama görüntülerini geçici olarak erişim engeli getirmesini içeriyordu. Avustralya E-Güvenlik Komiseri ise açık şiddet içerdiği için videoların tüm X kullanıcıları için kaldırılması çağrısında bulundu.

Albanese: "Sosyal Medya Şirketleri Hizaya Gelmeli"

Albanese, "Sosyal medya şirketlerinin doğru olanı yapması gerekiyor. Bu şirketleri hizaya getirmek için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız." dedi.

Musk: "Tek Doğru Platform X"

Musk ise X'in ifade özgürlüğü ve gerçeği temsil ettiğini savunurken, Avustralya'daki gelişmeleri "sansür ve propaganda" olarak nitelendirdi. Milyarder, "Benim sözüme inanmayın, Avustralya Başbakanı'na sorun!" dedi ve "Başbakan'a bu platformun tek doğru platform olduğu konusunda kamuoyunu bilgilendirdiği için teşekkür etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Apple, Avrupa'da iPad'lere dışarıdan uygulama yüklenmesine izin verecek! Apple, Avrupa'da iPad'lere dışarıdan uygulama yüklenmesine izin verecek!

Musk: "Sansür Her Yerde İnterneti Tehdit Ediyor"

Musk, bir başka paylaşımında ise X'in Avustralya'da sansürlenmesine tepki göstererek, "Eğer herhangi bir ülkenin tüm ülkeler için içeriği sansürlemesine izin verilirse, o zaman herhangi bir ülkenin tüm interneti kontrol etmesini ne engelleyebilir?" diye sordu.

Kaynak: HABER MERKEZİ