Instagram'a 3 yeni özellik: Hikayeleri görmek için mesaj mı göndermek gerekecek? Instagram'a 3 yeni özellik: Hikayeleri görmek için mesaj mı göndermek gerekecek?

Apple, iptal edilen elektrikli otomobil projesi, Project Titan’ın ardından en az 600 çalışanını işten çıkardı. Şirketin yıllardır gizli bir şekilde yürüttüğü ve Steve Jobs’un fikri olan bu projeye 10 milyar dolar yatırım yaptığı belirtiliyor.

Project Titan’ın İptali

Apple’ın sürücüsüz araç projesi olan Project Titan, son zamanlarda yoğun bir şekilde gündemdeydi. Ancak şirket, 10 yıldır süren çalışmaların ardından projeyi iptal etti. The New York Times’ın raporuna göre, projeye dökülen para 10 milyar doları buldu.

İşten Çıkarmaların Perde Arkası

Yönetim, işten çıkarılan çalışanların bir kısmının yapay zeka bölümüne geçirileceğini açıklasa da, gerçekte çoğu kişiyle yollar ayrıldı. İşten çıkarılanların büyük bir kısmı iptal edilen otomobil projesinde görev alıyordu. Ayrıca, ekran teknolojileri üzerinde çalışan bir grup çalışanın da işten çıkarıldığı ifade edildi.

Başarısızlığın Nedenleri

Raporlar, projenin başarısız olmasının temel nedeninin, Apple’ın otonom sürüşe sahip bir otomobil için gerekli yazılım ve algoritmaları geliştirememiş olması olduğunu gösteriyor. Bu durum, şirketin uzun vadeli planlarında önemli bir değişikliğe işaret ediyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ