YouTube kullanıcı tepkileri sonucu yeni tasarımını geri çekti! YouTube kullanıcı tepkileri sonucu yeni tasarımını geri çekti!

Apple CEO’su Tim Cook, şirketin hisselerinden yaklaşık 33 milyon dolarlık bir kısmını sattı. Satış işlemi, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na yapılan başvuruda detaylandırıldı. Cook, toplamda 196 bin 410 hisseyi, birden fazla işlemle elden çıkardı. Bu satıştan elde edilen vergi öncesi gelir, hisse başına alınan fiyatlar dikkate alındığında 33,04 milyon ile 33,23 milyon dolar arasında değişiyor.

Otomatik Satış Planı

Rapora göre, Cook’un belirli koşullar altında otomatik olarak satışa çıkan hisseleri bulunuyor. Ancak bu koşulların ne olduğu hakkında bilgi verilmiyor.

2023 Kazancı ve Hisseler

2023 yılında Tim Cook, başarılı performansı sayesinde 63.2 milyon dolarlık bir ikramiye elde etti. Bu ikramiyenin 3 milyon doları maaş, 47 milyon doları hisse bonusu ve 10.7 milyon doları performans odaklı bonus olarak dağıtıldı. Elde ettiği bu gelirle önemli miktarda Apple hissesine sahip olan Cook, bu hisselerin bir kısmını piyasaya sürdü. Yine de Cook’un elinde yaklaşık 3.3 milyon Apple hissesinin daha olduğu belirtiliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ