Ankara Palas Müzesi, Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar Başkanlığınca restore edildikten sonra ziyarete açıldı. Pazartesi günleri hariç her gün 09.00-17.00 saatleri arasında gezilebilen müzede, Cumhuriyet tarihinin önemli izlerini taşıyan eserler yer alıyor.

Geleneksel Türk el sanatlarını tanıtmak için kentleri geziyorlar Geleneksel Türk el sanatlarını tanıtmak için kentleri geziyorlar

A A 20240222 33779845 33779842 A N K A R A P A L A S M U Z E S I Z I Y A R E T E A C I L D I

Müzede, tablolar, saatler, teknolojik araçlar, gümüşler, sofra takımları, yazma ve matbu eserler, Atatürk’ün kullandığı eşyalar, diplomatik hediyeler, Hereke dokumaları, Beykoz camları, Yıldız porselenleri, madalya ve nişanlar, mühür ve sikkeler, hazine koleksiyonundan seçkiler gibi pek çok değerli eser göz kamaştırıyor.

A A 20240222 33779845 33779832 A N K A R A P A L A S M U Z E S I Z I Y A R E T E A C I L D I

Müzede öne çıkan eserler arasında, Atatürk’ün kullandığı oturma takımı, çalışma masası ve şahsi eşyaları, Osmanlı sultanlarına takdim edilen özel hediyeler, albümler ile Palas’ta kullanılan yemek takımlarıyla kurulmuş yemek masası bulunuyor.

A A 20240222 33779845 33779841 A N K A R A P A L A S M U Z E S I Z I Y A R E T E A C I L D I

Ziyaretçilerden olumlu yorumlar

Müzeyi ziyaret edenler, restorasyonun ardından Ankara Palas’ın yenilenmiş ve güzelleşmiş olduğunu belirtiyor. Özellikle Osmanlı’nın son ve Cumhuriyet’in ilk dönemine ait diplomatik hediyelerin sergilendiği alanın ilgi çektiğini söylüyorlar.

Müzeyi gezen öğrenci Kadir Erşeker, “Herkesi müzeyi gezmeye davet ediyorum. Genel olarak yapının kendisi adeta bir eser gibi. Burayı incelemek yani yerden baktığınızda parke, yukarı baktığınızda camlar bile tek başına eser olarak incelemeye değer.” dedi.

Ziyaretçilerden Funda Törün ise “Her zaman önünden geçtiğim, içine girme şansım pek olmayan bir mekanın gezilebilir olması çok hoşuma gitti. Düzenleme de bence son derece iyi olmuş. Ufak tefek eksiklerin de bulunduğunu ifade etti. Cumhuriyet’in ilk yıllarında liderimizin kullanmış olduğu eşyaları yakından görmek insana ayrı bir heyecan veriyor.” diye konuştu.

İlhan Dokuyucu ise en çok Japonya’dan gelen diplomatik hediyelerin dikkatini çektiğini belirterek, Cumhuriyet dönemine ait izlerin bulunduğu müzenin gezilmesini tavsiye etti.

Öğrenci Ayşenur Şaylı da sergilenen eserleri çok beğendiğini dile getirdi.

Kaynak: AA