Koç, “Türk futbolu için utanç verici bir durum” olarak nitelendirdiği olaylarla ilgili olarak, son yıllarda iki kulüp arasında şiddet ve nefret tohumları ekildiğini belirtti. 1996’dan bu yana tansiyonun yükseldiğini ancak bu seviyede bir nefretin oluşmadığını ifade etti.

Trabzonspor Maçı ve Güvenlik

Trabzonspor maçında yaşananlarla ilgili olarak Koç, Trabzonspor’un Türk futbolunun önemli değerlerinden biri olduğunu ve iki kulüp başkanı arasında herhangi bir sorun olmadığını vurguladı. Ayrıca, Trabzonspor tarafında Fenerbahçe’yi suçlayacak çalışmalar olduğuna dair duyumlar aldıklarını ancak bunların gerçekleşmemesini umduğunu dile getirdi.

Galatasaray, Konyaspor maçı hazırlıklarına başladı Galatasaray, Konyaspor maçı hazırlıklarına başladı

Şiddet Olayları ve Sonuçları

Koç, şiddet olaylarının artık meşrulaştırılmaya başlandığını ve bu durumun son bulması gerektiğini söyledi. Maçın iptal edilmesi gerektiğini savunan Koç, hakemin geç müdahalede bulunduğunu ve bu durumun tribünleri cesaretlendirdiğini belirtti.

Kulüpler Birliği Başkanlığı’ndan İstifa

Koç, yaşanan olaylar ve futbol yönetiminin tutumu nedeniyle Kulüpler Birliği Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı. Fenerbahçe’nin bu muameleyi kabul etmeyeceğini ve konunun daha fazla tartışılacağını belirtti.

Kaynak: HABER MERKEZİ