Opel'den elektrikli araç hamlesi: 2028'e kadar Avrupa'da yalnızca elektrikli! Opel'den elektrikli araç hamlesi: 2028'e kadar Avrupa'da yalnızca elektrikli!

Egon Zweimüller tarafından "Blu Reale" rengiyle restore edilen 60'lı yılların 33 modeli, yeni bir karaktere kavuşarak unutulmaz bir otomobil olarak dikkat çekiyor. Hem tarihe kazınan 33 hem de günümüzde yepyeni tasarımlarla tekrar hayata dönen 33 Stradale, kıpkırmızı bir otomobil imajını akıllara getiriyor.

Alfa Romeo 1

motor1.com'un haberine göre: Alfa Romeo, bu rengi artık yeni 33 Stradale modelinde sunmaya başladı ve masmavi boyası ile yollarda süzülmeye hazır olan süper otomobilinin görsellerini paylaştı. "Kraliyet Mavisi" boyasıyla dikkat çeken Alfa, 3 Mart'ı "33 Stradale Günü" olarak kutlanacağı bir etkinlikle işaretledi.

Alfa Romeo 3

Alfa Romeo, Tipo 33 yarış aracı ile birçok başarı elde etmiş ve 33 isimli yol otomobili ile de büyük satış rakamlarına ulaşmıştı. 1983 yılından itibaren toplamda 1 milyonun üzerinde üretim gerçekleştiren Alfa Romeo, 33 modeli ile otomotiv dünyasında önemli bir yer edinmişti.

Alfa Romeo 4

2023 yılında, İtalyan üretici yeni süper otomobili 33 Stradale ile otomobil tutkunlarının karşısına çıktı. Bu model, markanın logosunu taşıyan en iddialı araçlarından biri olarak öne çıkıyor ve tamamen kişiye özel tasarlanmış olarak sadece 33 adet üretilecek. Bununla birlikte, 33 sayısının Alfa Romeo için özel bir önemi var. İtalyan üretici, 2023 yılında, bir önceki yıla göre %33 daha fazla satış yaparak önemli bir büyüme kaydetmişti. Bu rakam, marka için finansal açıdan önemli bir başarıyı simgeliyor.

Alfa Romeo 5

Orijinal 33 Stradale'nin 18 örneğinden sadece 1 tanesi mavi renge sahipti. Bugünün 33 Stradale modeli için ise müşterilere 2 farklı kırmızı tonunun yanı sıra "Blu Reale" adı verilen mavi renk seçeneği sunulacak.

Alfa Romeo 6

33 Stradale, 2 farklı güç ünitesiyle geliyor: İlki 620 beygir gücünde V6 motora sahip ve arkadan itişli; diğeri ise 750 beygir gücünde tam elektrikli ve dört tekerlekten çekişli bir seçeneğe sahip. Aracın azami hızı ise yine 3 rakamına atıfta bulunarak 333 km/s seviyesinde.

Kaynak: HABER MERKEZİ