Türk Hava Yolları'nın (THY) yeni markası AJet Havayolları, ilk tanıtım uçuşunu Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na gerçekleştirdi. 31 Mart'ta tarifeli seferlerine başlayacak olan AJet'in hedefleri arasında 2024 yılında 104 uçakla 24 milyon yolcu taşımak ve 1,8 milyar dolar gelir elde etmek yer alıyor.

Serbest piyasada 26 Nisan 2024 döviz açılış fiyatları Serbest piyasada 26 Nisan 2024 döviz açılış fiyatları

Hedef 5 Milyon Turist

AJet Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, Ankara'ya gelecek turist sayısını kademeli olarak 5 milyona çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Bolat, Ankara'nın UNESCO Mirası Listesi'nde yer alan 2 tarihi ve kültürel alana sahip olduğunu ve 2 saat yakınlıktaki mesafede 5 tane daha bu tür alan olduğunu hatırlatarak şunları kaydetti:

"AJet olarak Ankara'da güçlü bir ekosistem kurarak 5 yıl içerisinde Ankara'ya gelecek turist sayısını kademeli olarak 5 milyon hedefliyoruz. Bunun için oteller, acentelerle, tur operatörleriyle programlar yapacağız. Ankara'da yetkilendirilmiş sağlık hizmeti veren tesis sayısı 446, ancak Ankara'ya sağlık turizmi için gelen turist ise çok az. Sağlık turizminde ülkemiz 2,5 milyar dolar gelir sağlıyor. Ankara'nın payına düşen ise az. AJet olarak Ankara'ya, İstanbul'da yaptığımız gibi yurt dışında sağlık hizmeti almaya gelecek kişiler ve aileleri için özel paketler sunacağız."

Ankara'ya Yatırım

Bolat, Ankara'ya yurt dışından gelecek öğrenci sayısını artırmayı da hedeflediklerini ve öğrenci ailelerinin kente gelmesi için çalışmalar yapacaklarını ifade etti. Ankara'yı tanıtmak için Türk dizilerinden faydalanacaklarını da belirten Bolat, "Ankara'da 2028 yılında 5 milyon turist ve 5 milyar dolar gelir getirmek üzere programlar yapacağız. AJet olarak, ülkemizin 3'üncü büyük turizm kenti olması için Ankara'ya yatırım yapacak ve buradaki paydaşlarımızla çalışacağız. AJet de Türk Hava Yolları gibi Türkiye'ye döviz getirecek." diye konuştu.

Kaynak: AA