Adana Büyükşehir Belediyesi nin toplu işten çıkartma işlemi GEÇERSİZ ve KÖTÜ NİYETLİ bir fesif niteliğindedir.

İşten çıkarılanlar 30 gün içinde, fesinin geçersizliği ve İŞE İADE için Arabuluculuk bürosuna müracaat etmeleri gerekir. Arabuluculuk sürecinde anlaşma olmaz ise, anlaşmazlık tutanağının düzenlendiği tarihten itibaren 2 hafta içinde dava açılmalıdır, Mahkeme fesihin geçersizliğine ve İŞE İADE kararı verdiğinde 4 aydan 8 aya kadar tazminat ve boşta geçen süreler için de 4 aya kadar ücrete hükmedecektir. İşçilerin diğer tüm hakları saklıdır.

Burada üzerinde durulması gereken bir konu da, KÖTÜ NİYET TAZMİNATIDIR. Adana Büyükşehir Belediyesi 'SİYASİ  DÜ ŞÜ NCE FARKLILIĞI NEDENİ İLE' toplu işten çıkartma uyguladığı için, her işçinin bildirim önelinin üçkatı oranında tazminat ödemekle karşı karşıya kalacaktır.

Hem KÖTÜ NİYET TAZMİNATI ve hem de GEÇERSİZ FESİH nedeni ile ödenecek tazminatlar ile Toplu İşten Çıkartmalar, şayet İŞKUR A bildirilmemiş ise buradan doğacak idari para cezaları, Başta Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere, ilgililere rücu edilmesi ve hem de bu yönüyle GÖREVİ KÖTÜ YE KULLANMA SUÇU için gerekli işlemlerin yapılması, bundan sonra yapılacak keyfi ve KÖTÜ niyetli uygulamaların önüne geçilmesi açısından son derece önemlidir.

Umarım Adana Büyükşehir Belediyesi Hukukçuları, bu hususları Başkana izah ederler ve bir an evvel bu yanlıştan dönülerek işçi kardeşlerimizin mağduriyeti giderilir.