Apple, Avrupa Birliği'nin (AB) Dijital Piyasalar Yasası (DMA) tarafından uygulanan baskılar sonucunda iPhone'dan Android telefonlara geçişleri kolaylaştıracak bir özellik üzerinde çalışıyor.

Apple Neden Bu Adımı Atıyor?

25 Ağustos 2023 tarihinde AB ülkelerinde yürürlüğe giren DMA yasası, Apple gibi büyük teknoloji şirketlerine bazı zorunluluklar getiriyor. Bu yasa kapsamında Apple, Avrupa Birliği'nde iPhone kullanıcılarının başka bir işletim sistemine geçişini kolaylaştırmak zorunda.

Apple Android-1

Apple, mobil işletim sistemi sağlayıcılarının bir iPhone'dan Android bir telefona veri aktarımı için daha kullanıcı dostu çözümler oluşturmasına yardımcı olacak bir çözüm üzerinde çalışıyor. Bu özellik sayesinde iPhone kullanıcıları, fotoğraflar, videolar, kişiler ve mesajlar gibi önemli verilerini kolayca Android cihazlara aktarabilecek.

Bakan Bayraktar: Haziran ayında 50 bin varil ara hedefimizi gerçekleştirmiş olacağız Bakan Bayraktar: Haziran ayında 50 bin varil ara hedefimizi gerçekleştirmiş olacağız

Özellik Ne Zaman Kullanıma Sunulacak?

Apple'ın yeni özelliğinin 2025 sonbaharında kullanıma sunulması planlanıyor. Bu tarihten sonra Samsung ve Google gibi şirketlerin iPhone'dan veri aktarımı için daha iyi araçlar sunabilecekleri öngörülüyor.

Apple Androidd

iPhone Kullanıcıları Safari'yi Kaldırabilecek

AB'deki iPhone kullanıcıları, 2024 yılının sonundan itibaren Safari'yi cihazlarından tamamen kaldırabilecek ve alternatif bir tarayıcı seçebilecek. Apple, bu planın bir parçası olarak tarayıcı verilerinin aynı cihazdaki başka bir tarayıcıya aktarılması için bir tarayıcı değiştirme çözümü de geliştiriyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ