51. Bölge’nin Gizemi

ABD’nin Nevada eyaletinde yer alan ve yıllardır komplo teorilerinin odağında bulunan 51. Bölge, resmi olarak çok az bilgiye sahip olmasına rağmen, popüler kültürde ve medyada sıkça yer alır. ABD hükümeti tarafından varlığı kabul edilen bu bölgenin, Nellis Hava Kuvvetleri Üssü’nün güneyinde olduğu düşünülmektedir.

Bh Cz V Lq E W Uy7R Ix8 Jm Wl Q

Popüler Kültürdeki Yeri

UFO gözlemleri ve gizli askeri deneylerle ilişkilendirilen 51. Bölge, uzaylı teknolojisinin incelendiği ve gizli varlıkların saklandığına dair iddialarla doludur. Ancak, bu iddialar resmi olarak doğrulanmamıştır. Bölge, sıkı güvenlik önlemleri altında olup, dikenli teller, güvenlik personeli ve kameralarla korunmaktadır.

Gerçekler ve Spekülasyonlar

  1. Bölge’nin gizemli doğası, onu popüler kültürde sıkça işlenen bir konu haline getirmiştir. CIA’nın açıklamalarına göre, bölge aslında ABD Hava Kuvvetleri’ne ait bir test tesisi olarak kullanılmaktadır ve U-2 casus uçağının testlerinin yapıldığı bir yerdir.

Soğuk Savaş ve 51. Bölge

Soğuk Savaş döneminde ABD’nin en gizli ve önemli test tesislerinden biri olan 51. Bölge, Sovyetler Birliği, Çin ve Küba’yı izlemek için kullanılmıştır. Küba Füze Krizi sırasında da önemli bir rol oynamıştır.

Y Vkjo P Ckzkary T77Potxy A

19 Mayıs’ta Marmaray, Başkentray ve İZBAN trenleri ücretsiz! 19 Mayıs’ta Marmaray, Başkentray ve İZBAN trenleri ücretsiz!

Storm Area 51 Etkinliği

2019’da başlayan “Storm Area 51” etkinliği, milyonlarca kişinin ilgisini çekmiş ancak gerçekleştiği gün sadece birkaç yüz kişi katılmıştır. Bölgeye izinsiz girmeye çalışanlar askerler tarafından yakalanmış ve yasal yaptırımlarla karşı karşıya kalmıştır

A P4U A Qy250 W N R K Y L G I Eh A

Kaynak: HABER MERKEZİ